Ismét Boldog Iskola lettünk!


2018. október 1-én Tarkovács Gréta, Szűcs Éva Edina és Kovácsné Sas Éva tanárnők Budapesten jártak a „Boldog Iskola” címátadó ünnepségen. Az oklevél mellé szakmai csomagot is ajándékozott a Jobb Veled a Világ Alapítvány: Boldogságóra munkafüzetet 10-14 éveseknek, hozzá kézikönyvet pedagógusoknak; CD-ket, amelyen Bagdi Bella dalai vannak; továbbá két csomag személyiségfejlesztő kártyajátékot.

Az intézmény a 2018/2019-es tanévben is jogosult a Boldog Iskola cím és a logó használatára. Ebben a tanévben a 3. a és az 5. c osztályban lesznek boldogságórák. A jövőben több osztály tervezi a bekapcsolódást.

Hogyan érhetjük el, hogy gyermekeink élete teljesebbé váljék szeretetben, barátságban, a társaikkal való örömteli kapcsolatban, szüleikhez való viszonyukban és önmaguk elfogadásában?
Hogyan tehetjük a lelküket érzékenyebbé egymás iránt, de edzettebbé az élet kihívásaira való felkészülésben, a megküzdő képességükben?

Prof. Dr. Bagdy Emőke, a "Jobb Veled a Világ Alapítvány" boldogságóráinak fővédnöke szerint ezekre a kérdésekre egyértelműen az a válasz, hogy minél több gyermek vegyen részt boldogságórán, tapasztalja meg a derűs és élménygazdag feladatokat, játékokat; legyen részese az élményteli gyakorlatoknak.

Mi a boldogság?

Bátorság
Optimizmus
Lelkesedés
Derű
Odaadás
Gondoskodás
Segítőkészség
Állhatatosság
Gondtalanság

Prof. Oláh Attila, az ELTE Pozitív Pszichológia Kutatócsoportjának a vezetője szerint:

"A boldogságórákon részt vett tanulók optimistábbak, magabiztosabbak és kitartóbbak, mint a korosztálybeli társaik."

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!