Apja nyomdokain a kis Kokó, bronzérmes lett kolbászával.


A mezőberényi Kovács István, aki a Csabai Kolbászklub tagja, már négyszer nyerte meg a Csabai Kolbászfesztivál nemzetközi szárazkolbászversenyét.

Családjuk jó példája a kolbászos hagyományok őrzésének, ápolásának, a tudás átadásának, hiszen több mint száz szál versenydarab közül Kovács István fiának, Árpádnak a kulárés kolbászát a harmadik legjobbnak találta a 40 tagú zsűri.

– Gyerekkoromtól ott tüsténkedtem a disznóvágásoknál, a kolbászkészítésnél, így nem is lehettem más, mint hentes, az országos szakmai versenyen ezüstérmet szereztem – ecsetelte Árpád. – Mára a családi gazdaságban a szakmai rész irányítását átadta nekem édesapám, természetesen a tanácsait mindig kikérem. Az utóbbi években nem én vagyok az első olyan díjazott, aki a családból hozta a kolbászkészítés szeretetét, és szép eredményt ért el a fesztivál versenyén.

Hégelyné Győrfi Ilona, az október 19-22. közötti, péntektől hétfőig tartó 22. Csabai Kolbászfesztivál programigazgatója elmondta, a szárazkolbászverseny a fesztivál beharangozó attrakciója volt. Azért is, hogy az eredmények tükrében a látogatók keressék a díjazott kolbászokat, ha azokat kistermelőként árusítják. Mindez a Kovács családra igaz, hiszen külön standon kínálják majd portékájukat sok más kistermelővel együtt, akiknek a forgalmát nagyban megdobta, hogy sikeresen szerepeltek korábban a szárazkolbászversenyen.

Hégelyné Győrfi Ilona szólt arról, hogy az idei verseny győztese, dr. Vincze Gábor is fiaival együtt, Kocziha Mihály szakmai irányításával készíti a kolbászt, így átadja a hagyományokat, a tudást. A fesztiválnak pedig éppen ez az egyik legfontosabb küldetése.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!