Fásy Ádám versenyzőből lett zsűritag


A világ legnagyobb gyúróversenyén a kolbászhoz a világon legjobban értő zsűri pontoz – hangsúlyozta Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a zsűri elnöke.

Sokan versenyzőből lettek zsűritagok, így például a Békés megyei származású Fásy Ádám tévés személyiség, séf is.

– Az Alfaképző KISOSZ csapatával, Ajtai Péter Pietróval, Dudás Istvánnal, Czibula Zoltánnal és Tímár Jánossal a fesztivál kezdetei óta gyúrtunk, még az előző helyszínen, az SZTK-pályán is – emlékezett Fásy Ádám. –Többször voltunk ezüst- és bronzérmesek, kilencszer különdíjasok. Idén új szerepkörben mutatkozom be, de ez sem idegen tőlem, hiszen zsűriztem nem egyszer ételkészítési versenyeken. A kolbászhoz pedig igen sok közöm van, hiszen eddigi életem során már több tonnányit készítettem.

Dr. Orodán Sándor, a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének alapító elnöke is Békés megyei, gyulai származású. Tehát ő is készít kolbászt. Van, amikor gyulait, van, amikor csabait, de előfordul, hogy mindkét fajtát. Elmondta, a Békés megyeiekhez hasonlóan vallja, hogy kolbásszal szebb az élet.

Hégely Sándor fesztiváligazgató kiemelte, egyre nemzetközibb a zsűri, hiszen az idei, 750 csapatos gyúróversenyen japán, finn és thaiföldi zsűritag is pontoz.

(X) Reklám

Tételek: 1 - 20 / 53 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!