– Évente 500 kiló kolbászt készítünk 5-6 hétvégén, ezzel a mennyiséggel valahogy kihúzzuk a következő szezonig – ecsetelte Szarvas Péter. – Sokfelé járok tárgyalásokara az országban, és ezeken szinte kivétel nélkül szóba kerül a csabai kolbász, beszélnem kell arról, miként készül, mi a titka. A fesztivál pedig remekül népszerűsíti a terméket, és Békéscsaba látogatottsága, megismertetése szempontjából is fontos.
Néhány asztallal arrébb Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere gyúrta a kolbászt két fiával, valamint dr. Fábián Ágnes önkormányzati képviselővel. Még 1997-ben, az első kolbászfesztiválon Hanó Miklós dolgozta fel az első hízót a bemutatóvágáson. Most egy különlegességgel érkezett, marhavakbélbe (marhadorkába) töltött kolbásszal. Ebből egy szelet kis túlzással kitett egy fél vékonykolbászt.
(X) Reklám