Ilyen volt a Mesehét


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Békés, József Attila u., 12
Hagyományunkhoz híven az idei tanévben is megrendeztük iskolánkban a Mesehetet az alsós kisdiákok számára. Célunk az volt, hogy a gyerekek érdeklődét felkeltsük a meseolvasás iránt, a mesékhez kapcsolódó kézműves foglalkozásokon, versenyeken keresztül pedig játékosan fejlesszük kreativitásukat, kézügyességüket.

Témahetünk elején a mesebeli vándorlegény ellátogatott minden osztályba és kihirdette a mesés programokat. Majd az előzetesen meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésére és a jutalmak átadására került sor. Ezután a vállalkozó kedvű gyerekek mesét olvashattak a társaiknak, majd könyvjelzőket készíthettek a közösségi termünkben.

Állandó programunk volt ebben az évben is, hogy délidőben a gyerekek elmentek az óvodáikba mesét olvasni a kis ovisok és az óvónénik örömére.

A második napon óvónénik és nyugdíjas pedagógusaink jöttek el hozzánk és hoztak magukkal 1-2 mesét minden osztályba. Mesefilmeket is néztek a gyerekek ezen a délutánon, amelyekhez később ujj és zacskóbábokat készítettek.

Szerdán a gyerekek meseolvasása után került sor a mesevetélkedőre, amelyre előzetesen öt mesével ismerkedtek meg a gyerekek. A vetélkedőn 7 próbát kellett kiállniuk a vegyes csapatoknak. A feladatok között szerepelt puzzle kirakás, idézetek, képek felismerése a meséből, mesetotó, mesékhez köthető tárgyak kiválasztása, rajzolás. Senki sem ment haza üres kézzel a vetélkedőről. A közös délután emlékére minden gyermek kapott egy-egy mesés ajándékot a könyvtáros Éva nénitől.

Az utolsó délutánt a tornateremben töltöttük el közösen egy mesés akadályversennyel. Ezen a foglalkozáson az osztályok bebizonyíthatták az ügyességüket, gyorsaságukat az akadályok legyőzése közben. Erre a programunka ellátogattak hozzánk a Hunyadi téri ovisok is.

A hét során sok ismerettel és élménnyel gazdagodtak gyermekeink. Bízunk benne, hogy a Mesehét során közelebb kerültek a tanulók a népköltészet értékeihez.

Molnár Sándorné

Tételek: 1 - 20 / 130 (7 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!