Győzelem Székácson


A NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 8. fordulójában Törökszentmiklóson javította az előző heti hazai botlását a Békés-Drén KC csapata. A viharsarki gárda sikerének egyik kulcsát a fegyelmezett védekezés jelentette, csupán 20 gólon tudta tartani a vendéglátóját.

Törökszentmiklósi Székács KE–Békés-Drén KC 20–23 (8–11)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Törökszentmiklós, 150 néző. Vezette: Asztalos, Bárkányi.
Békés: PAJKÓ 1 – Kecskés 3, HAJDÚ 9, Morva 3, SZÉKELY 2, Martonosi, Fedor 2. Csere: Domokos, Borbély (kapusok), Oláh 2, Gazsó, Bátky 1, Kiss R., Dénes, Ásós.
A Törökszentmiklós legjobb góldobói: Csanádi 4, Bernáth 4, Nyári 4.
Kiállítások: 6, ill. 14 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 2/0.

A találkozó kezdeti időszakában a vendégek játékán még érezhető volt az előző heti hazai fiaskó negatív hatása, amely főként támadásban mutatkozott meg. 12 perc elteltével még csak egyetlen lőtt góljuk volt, a folytatásban azonban egy 5–0-s szériával sikerült maguk javára fordítani a mérkőzést (4–6). A félidő utolsó harmadában felváltva születtek a találatok, a végjátékból a vendégek jöttek ki jobban.
A második játékrész eleje is a békésiek számára alakult kedvezőbben, a 40. percben már öt találattal jártak előrébb (12–17). A hazaiak azonban nem adták könnyen magukat: néhány minuta leforgásával két találatra sikerült felzárkózniuk. Maradt még muníció a látogatók tölténytárában, akik feszült végjátékban tartották meg a biztos győzelemhez szükséges előnyt.

– Ma a legfontosabb a két pont megszerzése volt. Az elmúlt héthez képest védekezésben nagyot sikerült előrelépnünk. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!