Hagyományőrző Disznótor


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Kötegyán
Első alkalommal rendezték meg a ”Hagyományőrző Disznótor” elnevezésű gasztronómiai programot 2018. november 16.-án, Kötegyánban.

A rendezvényt azzal a céllal hívták életre, hogy az általános iskolások egy családias rendezvény keretében ismerjék, és őrizzék meg a vidék legszebb gasztronómiai hagyományát.

A disznóvágási bemutató mellet a fiatalok bűnmegelőzési, - és közlekedésbiztonsági ismereteket is szereztek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársainak segítségével.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Kis Péter r. ezredes, r. főtanácsos, megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Gyarmati Sándor Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke. Délben, illetve délután minden gyermek és szülei megkóstolták a szokás szerint ilyenkor készített finom sült húst, kolbászt, hurkát és az elmaradhatatlan toroskáposztát.

A program helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Kötegyán Polgárőrség szervezésében valósult meg.

Nemes János Kötegyán polgármestere, kérdésünkre elmondta:

- Példaértékű a két szervezet összefogása, ami a kezdeményezést övezi, hiszen a településen komoly tradíció vannak a disznóvágásoknak, amelyet nem akarnak, hogy a feledésbe vesszen.

Tételek: 1 - 20 / 195 (10 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!