Sok érdeklődő a Refi nyílt óráin!


November közepén nyílt napot tartott a református iskola alsó tagozata.

A szülői tájékoztatón az iskola vezetői közül Palatinus Pál és Vég Gábor köszöntötte a vendégeket, mutatta be az iskolát, és a jövő tanévben első osztályt indító tanítókat.

Ezután Kovács Andrea és Székely Edit meseóráján egy őszi történettel ismerkedtek meg a negyedikesek, és az ovis gyerekek. A foglalkozás során a kicsik is nagy örömmel és lelkesen kapcsolódtak be az órai munkába. A vidám délelőtt egy mozgásos, játékos dallal zárult.

A magyar óra után Gion Márton matematika órája következett, amely a televíziós vetélkedők mintájára készült. Izgalmas fejtörőkön keresztül mutatták be fejben számolási képességüket a tanulók. Ezzel rá is hangolódtak a rájuk váró feladatra, írásbeli összeadással ismerkedtek meg tízezres számkörben.

Az óra második felében a "Pörgettyű" segítségével vidám, mozgásos tevékenységre invitálták a nagycsoportos vendégeiket is. A negyedikes diákok a megannyi jól megoldott feladvány jutalmául sok piros pontot gyűjtöttek.

A nap, játékos matematika órával zárult Gyarakiné Tomasovszki Janinával, aki az óra elején egy kis játékra hívta a pici ovisokat is, fejlesztő mozgásokkal kísért mondókákkal mozgatták meg magunkat. A fejszámolás, a számolási készség, memória, tér-irány differenciálását fejlesztő gyakorlatok után számfeladatok következtek, végül gondolkodtató kérdésekre kellett válaszolniuk a negyedikeseknek.

A nap folyamán az órák után valamennyi tanító igyekezett válaszolni a szülőkben felmerült kérdésekre, a leendő elsősök kis emléket vihettek haza!

Találkozzunk jövő szeptemberben!

Fotók: Pusztai Gábor Máté és Farkas Ildikó

Alsó tagozatos munkaközösség

Tételek: 1 - 20 / 77 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!