Megérkeztek a konzultációs kérdőívek.


Békés megyébe is megérkeztek a családok támogatásáról szóló nemzeti konzultációs kérdőívek

Magyarországon 2018 a Családok Éve. - nyilatkozott Dankó Béla országgyűlési képviselő.

A kormány 2010 óta folyamatosan bővíti a családtámogatások rendszerét, melynek tekintetében Magyarország listavezetővé vált Európában. Az elmúlt időszakban számos intézkedés segítette a családok életét. Ilyen intézkedések többek között a CSOK bevezetése, illetve az otthonteremtési kedvezmény további bővítése, az Otthon Melege program, az ingyenes tankönyv biztosítása elsőtől kilencedikig minden gyermek számára, efelett pedig a rászoruló diákok részére, a szociális étkeztetés biztosítása, az iskolatej- és iskolagyümölcs-program bevezetése, a családi adókedvezmény biztosítása.

A most zajló családvédelmi konzultációnak kiemelt kérdése a gyermekek jogainak erősítése.

A kérdőíveken tíz kérdés szerepel, amelyekre a kormány december 21-éig várja a válaszokat. A kérdőívek kitöltésére online is lehetőség van, a https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/ oldalon.

A konzultáció kérdései többek között a gyermekek szellemi, lelki és fizikai védelméről, valamint három gyermeket felnevelő, és emellett munkát is vállaló édesanyák életre szóló támogatásáról esik szó. A kérdések kitérnek a gyerekeket nevelő családoknak járó támogatások kétharmados védelmének biztosítására, továbbá a beteg gyereküket otthon ápoló családtagok támogatására.

A kormány várja az emberek véleményét, amelynek alapján megalapozhatja további, a gyermekek védelmét erősítő döntéseit.-mondta el Dankó Béla.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!