Kinevezések a Békés Megyei Kormányhivatalnál.


Dr. Gulyás György a Békéscsabai Járási Hivatal új vezetője, Bálint Kornél a kormánymegbízotti kabinetet vezeti

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára – Takács Árpád kormánymegbízott javaslatára – december 15-étől dr. Gulyás Györgyöt nevezte ki a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezetőjének. A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott december 15-ei hatállyal Bálint Kornélt nevezte ki a kormánymegbízotti kabinet kabinetvezetői munkakörébe – derült ki a kormányhivatal Tomcsányi termében megrendezett sajtótájékoztatón.

Takács Árpád az új vezetői kinevezések ismertetése mellett a karácsony előtti hatósági ellenőrzések tapasztalatairól is tájékoztatta a sajtó képviselőit. Ez utóbbival összefüggésben a kormánymegbízott nyomatékosította: a fogyasztóvédelmi és élelmiszerlánc-biztonsági, illetve higiéniai ellenőrzések minden esetben az emberek, a vállalkozók érdekeit szolgálják, hiszen a kormányhivatal az emberek szolgálatában tevékenykedik.

- A jogász végzettségű dr. Gulyás György pályája során tapasztalatot szerzett az önkormányzati igazgatás és az államigazgatás területén egyaránt, széles körben ismeri a hatósági feladatellátást, rendelkezik mindazzal az elméleti és gyakorlati tudással, amire a járási hivatal vezetőjeként szüksége lesz. Dr. Gulyás György 2013. május 1-jétől a Békéscsabai Járási Hivatal Gyámhivatalának vezetője majd gyámügyi osztályvezető, 2018. február 15-étől pedig a Békéscsabai Járási Hivatal Hatósági Főosztálya vezetőjeként tevékenykedett. Fontos volt számunkra, hogy a hivatalon belülről kerüljön ki az új hivatalvezető és egy nyitott, az embereket támogató, hiteles hatóságot alakítson ki – hangsúlyozta beszédében Takács Árpád.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott december 16-ától Szabó Viktort nevezte ki a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezető-helyettesének. Szabó Viktor korábban a Békéscsabai Járási Hivatal Kormányablak Főosztályát vezette. Ugyancsak december 16-ától a Békéscsabai Járási Hivatal Hatósági Főosztályát dr. Burai Mihály vezeti.

December közepétől a Békés Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinetjét Bálint Kornél vezeti. Bemutatása során Takács Árpádkormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy a közigazgatásban talán kevéssé ismert kabinetvezető, a versenyszféra egyik ismert és elismert békéscsabai szereplője. A számos végzettséggel, többek között teológiai oklevéllel is rendelkező kabinetvezető a kormányhivatal motorja kell legyen – nyomatékosította beszédében Takács Árpád.

Szintén december 16-ától a Békéscsabai Járási Hivatal Kormányablak Főosztályát Gercsi Zsoltné vezeti. Gercsi Zsoltné korábban a Békéscsabai Járási Hivatal Kormányablak Főosztály ügyfélkapu ügyintézés osztályát vezette.

- Gömöri Beatrix okleveles építészmérnök megyei főépítészi kinevezésével lényeges hiányosságot szüntet meg a kormányhivatal, hiszen 2013 óta betöltetlen volt az állami főépítészi álláshely – emelte ki Takács Árpád.

A kormánymegbízott az állami főépítészi munkakörbe december 31-ével Gömöri Beatrixet nevezte ki. Békés megye új állami főépítésze kinevezése előtt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főépítészi referenseként látta el a főépítészi feladatokat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kinevezések