Tisztelt Békésiek!


Izsó Gábor polgármester újévi köszöntője.

Lassan lepereg az utolsó nap is, és üresen tekint ránk az elárvult 2018-as falinaptár. De talán nincs is olyan ember, akinek fiókjában ne lapulna ott már előkészítve a jövő évi kalendárium. Az egyik csupa tapasztalat, csupa emlék, a másik pedig maga a kifürkészhetetlen jövő. Furcsa ez a kettősség, a múltnak és jövőnek ilyetén való találkozása úgy, hogy szilveszterkor a jelen egyetlen napra szorítkozik csupán. Egyetlen napra, mely összekapcsol, de el is választ egyben. Minden évben megérint bennünket e napnak ellentmondásos hangulata: a számvetés és a tervezgetés találkozása.

Bízom abban, hogy mindenki megtalálja az év azon pillanatait, melyeket érdemesnek tart arra, hogy magával vigye az újévbe, erőt merítve belőle. Kívánom, hogy a szilveszteri ünneplés forgatagában, vagy akár az óévbúcsúztatás csendes elmélkedésében ezek a pillanatok legyenek többségben.

Azt mondják, hogy az emberek egy része azért marad ébren szilveszterkor, mert saját szemével akarja látni, hogy biztosan elmúlik az óesztendő, míg a másik részük azért, hogy lássa: végre, immár minden kétséget kizárólag itt van az új.

Bízom abban, hogy ezen utóbbi csoportot gyarapítjuk minél többen! Így kívánok most Békés város valamennyi lakójának sikerekben és eredményekben gazdag Boldog Új Esztendőt!

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


újévi köszöntő