Harmadszorra is Zöld Óvoda lett a Fürkész!


2018-ban tizedkettedik alkalommal került meghirdetésre a Zöld Óvoda, minősítő címre vonatkozó nyílt pályázat. A „Zöld Óvoda" és „Örökös Zöld Óvoda" címeket tanúsító oklevelek átadására 2019. január 21-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárnak otthont adó Vajdahunyad várban került sor. Az ünnepélyes címátadás szakmai nap keretében zajlott.

A szakmai délelőttön előadás hangzott el az Óvodakertek és bemutatási lehetőségeik a Zöld Óvodák Bázisintézményei körében végzett felmérés alapján. (előadó: Dr. Megyeriné dr. Runyó Anna, Főiskola tanár), továbbá az Óvodások a kertben, óvodakertek a hazai iskolakert mozgalomban! (előadó: dr. Halbritter András Albert, Iskolakertekért Alapítvány) címmel, valamint bemutatásra került az A Sokszínű iskolakert (előadó: Pauliczky Nóra, Iskolakertekért Alapítvány) című vándorkiállítás.

Az okleveleket László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára és Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetője adta át. Óvodánk harmadszorra kapta meg a címet , amit 3 évig büszkén viselhetünk, 2021-ben pályázhatunk az Örökös Zöld Óvoda címért.

Köszönjük szépen a kitüntető címet: Fazekas Klára- Tagóvoda vezető


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


zöld óvoda