Sajttal bolondítottuk meg a hentes tokányt a főző tanfolyamon


Még csak most indult a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban főzőtanfolyam az EFOP-1.5.3-16-2017-00097-es projekt keretén belül, de egyre másra újabb és újabb érdeklődőkkel találkozunk, akár az idősebb korosztályból is.

Számukra is minden alkalommal érdekességgel szolgál Bróda László szakács mester. Legutóbb a hentes tokány készítésénél olyan fortélyt leshettünk el, hogy a hús fővését követően a sűrítésre szánt lisztet nem szabad belekeverni, csupán csak rászórni, majd hagyni, hogy fedő és a pára alatt olvadjon bele a készülő ételbe, mert ha elkavarjuk, akkor összecsomósodik. Savanyú helyett kovászos uborkát használtunk, majd a végén jött a saját hozzáadott érték, a reszelt sajt.

Következő alkalommal, mely 2019. február 14-én 17 órától lesz a kulturális központ tanfolyam termében, babgulyást főzünk.

A részvétel ingyenes.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!