Autómentes napot szerveztünk!


Nagy volt az érdeklődés az Európai Mobilitási Héthez csatlakozva az EFOP 3.2.9 -16-2016-00026 program keretén belül meghirdetett Autómentes Napon Mezőberényben.

A program keretében értékteremtő jelleggel kívántuk felhívni az óvodások, diákok figyelmét a környezettudatos mozgás örömére, a biztonságos kerékpározás jelentőségére, tudatosítani kívántuk a fiatalokban az alternatív közlekedési lehetőségeket.

Szeptember 21-n 7 és 8 óra között a Luther Márton téren átsuhanó biciklis gyerekeket meglepetés várta, hiszen a komor időjárás ellenére reggelit kaptak ajándékba, miközben a kisebbek kerékpár puzzelt rakhattak össze, a nagyobbak a biztonságos közlekedésről összeállított tesztet tölthettek ki, melyért egy-egy kerékpárcsengő, prizma, lakat vagy kerékpár markolatot kaptak ajándékba.

Mindezek mellett és a Mezőberényi Rendőrörs által delegált fiatal, gyermekek nyelvén jól értő rendőr átvizsgálta a kerékpárjaikat és tanácsokkal látta el őket a kerékpározásról, a KRESZ szabályainak betartásának fontosságáról.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


autómentes nap