Hétpontos családvédelmi akciótervvel támogatják a családokat


Dankó Béla országgyűlési képviselő sajtóközleménye:

A családok védelméről szóló kérdőíveket 1 millió 382 ezren küldték vissza, így ez volt a harmadik legnagyobb részvételű konzultáció. Az eredmények alapján a magyar emberek nagy felhatalmazást adtak a kormánynak arra, hogy tovább bővítse a családtámogatási rendszert.

Gyermekvállalási támogatás kerül bevezetésre a fiatal házasok részére, az a 40 év alatti nő, aki első házasságát köti, 10 milliós kedvezményes kölcsönt kap. A törlesztést az első két gyerek születése után 3-3 évre felfüggesztik, a második gyereknél elengedik a tartozás harmadát, s a harmadik gyerek megszületésekor az egész tartozást elengedik.

Bővül a CSOK kedvezményes hitel is, a két vagy többgyerekesek már használt lakás vásárlására is igénybe vehetik azt, s a falusiaknak a közeljövőben testreszabott támogatás kerül majd bejelentésre.

A jelzálog hitelek tekintetében is óriási könnyítések jönnek, mely szerint a második gyerek születésekor 1 milliót, a harmadiknál 4 milliót, minden további gyereknél egy-egy milliót vállalnak át a jelzáloghitelből.

További támogatásként az SZJA-fizetés alól mentesülnek a legalább négy gyereket szülő és felnevelő nők.

Ötödik intézkedésként elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Egy legalább háromgyerekes család 2,5 milliós támogatást kap egy hétszemélyes autó vásárlása után.

További intézkedésként teljes bölcsődei ellátás valósul meg, három év alatt 21 ezer új férőhelyet hoznak létre, ebből idén év végégig 10 ezer épül meg.

Ha a szülők úgy döntenek, hogy helyettük az aktív munkaviszonnyal rendelkező nagyszülő marad otthon a 2 év alatti gyermekkel, számukra kerül bevezetésre a nagyszülői gyed.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!