Vigyázzunk városunk tisztaságára!


Békés városában a hulladék elszállítása minden ingatlantulajdonos számára biztosított. A lakosság a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő ZRT.-vel kötött szerződés alapján jogosult arra, hogy a megjelölt időben kihelyezett szemetét elszállítsák.

Ez valóban az esetek nagytöbbségében így is történik, mindenki igyekszik a szabályokat betartani. Sajnos többen élnek köztünk olyanok, akik a fenti lehetőséggel nem élve a hulladékot egyszerűen kidobják mondván, hogy majd lesz vele valami. Az un. illegális hulladék lerakó helyek a város szélén, elhagyott ingatlanok mentén szaporodnak mindaddig, míg az önkormányzat azt el nem szállíttatja. Azt viszont sokan nem is sejtik, hogy ezzel éves több millió forintos többletkiadást okoznak a városnak, melynek forrása a lakosság által befizetett adó. Tehát a város közössége fizet néhány békési hanyagságáért. Ez Így nem igazságos.

A közterület felügyelők segítségével a jövőben igyekszünk megtudni, hogy kik azok a középkori normák szerint élő emberek, akik a fenti szabálysértést elkövetik és az elkövetőket méltó büntetésben részesítjük. A mellékletben közzé teszünk néhány fényképet az aktuális szégyentelepekről. kérjük a lakosságot, jelezzék amennyiben hasonlót látnak, tapasztalnak, hogy mielőbb intézkedhessünk.

Segítsenek a város tisztán tartásában!!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


szemét szeméthegy