Kiteszik a maradék utcanévtáblákat is


Mucsi András, Ibrány és Ó-Hatház önkormányzati képviselője a testület januári ülésén érdeklődött arról, hogy mikor kerülnek ki az eddig ki nem rakott ibrányi táblák a közterületekre.

Az ülésen elmondta: Talán a téli, fagyos időben kisebb a közmunkások leterheltsége és megoldható, hogy Ibrányban az utcanév táblák kihelyezésre kerüljenek 1,5 év után. Kérte, hogy amikor lesz lehetőség minden utcára kerüljön kihelyezésre a névtábla. A közmunka program vezetője azt mondta, hogy nem volt emberük, sem idejük arra, hogy minden utcára kihelyezzék az utcanév táblákat. Disszonáns az, hogy a Kasza utcán, a Kispince utcán kitették a táblákat, de a Jámbor utcán már nem. Egy napot rá kellene szánni és egy nap alatt ki tudnák helyezni ezeket a táblákat. Ibrány az utolsó városrész, ahol még nincsenek kihelyezve az utcanév táblák, miközben 2017-re már be volt tervezve.

A kérdésére a következő választ kapta:

A városba összesen 1912 db utcanévtáblát rendeltünk, melyet a BKSZ Kft. helyez ki. Az interpellációban jelzett helyeken még nem történt meg teljes mértékben a táblásítás, a Kft.tavasszal folytatja a táblák kihelyezését.

Az ülés után örvendetes módon számos helyre kitették a táblákat. Mint ismert, a város a régi, Horthy-korszakban tervezett, piros-fehér-zöld táblákat rendelte meg pár éve, amelyeket Malomvég, Ibrány, Újváros, Hatház városrészekben már kihelyeztek, de az ibrányiaknak 2018 nyaráig várni kellett ezekre. Sok utcában még most sem végezték el a munkát kapacitás hiányában.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!