Vallástanár-jelölteket fogad a Refi


Idén tavasszal négy egyetemi hallgató teljesíti a kötelező tanítási gyakorlatát Békésen, a református gimnáziumban, akik református vallástanároknak tanulnak.

A pedagógusképzés keretében minden tanárjelöltnek bizonyos számú órát kell más tanárok óráin megnézni, valamint nekik is kell tartani tanórákat, mielőtt megtartanák a zárótanítást – mondta Köteles Beáta, a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium református hittan munkaközösségének vezetője. A tanárnőnél végzi kötelező gyakorlatát Szákné Bajnai Zsuzsanna, aki Gyulán a katolikus köznevelési intézményben tanít angol és német nyelvet.

A 2014/2015. tanévtől folyamatos a kapcsolat a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel (DRHE). Iskolánk az egyetlen olyan vidéki gimnázium, ahol a teológia a debreceni gimnáziumok mellett engedélyezi a gyakorlat végzését. Szinte minden évben jönnek jelöltek, ebben a tanévben négyen – tudtuk meg. Szákné Bajnai Zsuzsanna (angol-német) és Mucsi András (történelem-német) tanárként szereznek újabb egyetemi szintű diplomát református hittanár-nevelőtanár szakon, Molnár Máté (Békés) és Kovács Tibor (Körösladány) pedig mint református lelkészek végeznek most vallástanár szakon.

A négy tanárjelölt Katona Gyula és Köteles Beáta vallástanárok irányítása mellett végzik a hospitálási, tanítási gyakorlatot, valamint a zárótanítást.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!