Diadalt arattunk a megyei rangadón


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Hazai sikerrel zárult az NBI/B-s férfi kézilabda-bajnokság szombati viharsarki rangadója. A Keleti csoport első helyezettjét sikerült csapatunknak felül múlni egy 4 gólos győzelemmel.

Békés-Drén KC - Orosházi FKSE 25 - 21 (14-10)
NBI/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 400 néző. Vezette: Medve, Tarnavölgyi

Békés: DOMOKOS - Kecskés 1, HAJDÚ 6, SZÉKELY 3, Morva 2, OLÁH 10 (1), Fedor 1. Csere: Takács, Borbély (kapusok), Martonosi, Gazsó, Sebestyén 1, Kiss R., Bátky, Megyeri 1, Dénes.
Orosháza legjobb dobói: Balázs 6 (2), Döme 4, Németh 4 (1).
Kiállitások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 8/5

A két 14-es Hajdú és Döme gólpárbajával indult a mérkőzés, a folytatásban azonban több hibát is ejtett csapatunk, amivel a vendégek a 10. percre 2-5-re állitották be az eredményt. Mindez nem tartott sokáig Domkos a békési kapuban parádésabbnál, parádésabb védéseket mutatott be, ami mellé egyre eredményesebb gólok is társultak, igy a 20. percben már 10-6-ot mutatott az eredményjelző. A vendégek időkéréssel kissé rendezték soraikat, igy 14-10-es állás mellett mentek pihenőre a csapatok. A második félidőben fentebb tolta sorait védekezésben a vendég csapat, amivel távolabb tartották a békési lövőket, ugysanis a 40. percre 15-14-re zárkóztak fel. Egyenliteniük azonban nem sikerült, ugyanis a békési kapuban ziccereket és büntetőket fogott Domokos, majd perceken belül ismét 4 gólos előnnyel mentelt tovább csapatunk. A játékrész közepétől mondhatni hiába hajtottak a vendégek, a békésiek rendre tartották a 3-4 gólos előnyüket a mérkőzés végéig. Igy értékes két pontot szerzett csapatunk.

- Igazi rangadó volt, nagyon jó csapatot győztünk le, a két pont ennek megfelelően nagyon sokat ér. Felszabadultan játszottunk, örülök annak, hogy a múlt heti kudarc után fel tudtunk állni és volt tartása a csapatnak. Nagyon sok sikert kivánok az Orosházánk a bajnokság hátralevő részében. - nyilatkozta Papp Bálint, edzőnk.

Gratulálunk a csapatnak! A következő fordulóban újabb komoly megpróbáltatások várnak a csapatra, méghozzá a PLER otthonába utaznak a srácok pénteken.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!