136-szor vonultak a békési tűzoltók 2018-ban.


A Békési Önkormányzati Tűzoltóságot 2018-ban 136 esetben riasztották káreseményhez – tájékoztatta hírportálunkat Araczki Zsolt parancsnok.

123 alkalommal saját erővel történt a kárelhárítás, míg tizenhárom esetben szükség volt hivatásos tűzoltók beavatkozására is. A tűzesetek száma az előző évekhez képest jelentősen csökkent, 49-ről 29-re. A műszaki mentések száma viszont emelkedett: közúti balesetek, faeltávolítások, viharkárok felszámolásában 97 esetben kellett beavatkozniuk. A faeltávolítások száma nőtt, viharos időjárás két alkalommal is okozott egyszerre nagyobb esetszámot.

2018 fejlesztést is hozott: mintegy négymillió forintos pályázati forrásból sikerült a védőruházat cseréjét megvalósítani.

A tűzoltóságot három önkormányzat (Békés, Bélmegyer és Tarhos), valamint a Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület tartja fenn, nem jogi személyiségű önkormányzati társulásként működik. Megközelítőleg 22 ezer állampolgár és 248 km2 elsődleges védelmét látja el. A tűzoltóság összesen 10 fővel látja el a készenléti szolgálatot, a nap 24 órájában.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!