Ezt csinálja a szervezettel a vízhiány:


Cikksorozatunk szerzője Dr Jeszenszky Attila a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

Világéletemben nagyon keveset ittam, sokszor még a napi egy liter víz sem volt meg, ami pedig azért elég alapvető ahhoz, hogy úgy-ahogy működni tudjon a szervezet. Ezért nagyjából egy hónapja elhatároztam, hogy egy kicsit feljebb tornázom a vízbevitelemet, mert nem megfelelő hidratálás mellett ehetek én bármit, meg mozoghatok, amennyit akarok, nem fogok tudni úgy formálódni, ahogy szeretnék. Meg persze fáradt és nyűgös leszek."

Ugyanis a folyadékot a testünk a leginkább létfontosságú szerveinkre tartogatja, ezért onnan von el, amit nem tart annyira fontosnak. Így lehet, hogy ha nem iszunk eleget, akkor megfájdul a fejünk, fáradtak, levertek leszünk, és a gondolkodásunk is lelassulhat.

Az idő előrehaladtával komolyabb problémák is felléphetnek, mert a vízhiány közrejátszik emésztőrendszeri betegségek kialakulásában, az ízületi fájdalmakban, sőt, bizonyos szívbetegségek megjelenésében is.

Érdemes rendes citromot használni erre a célra, és nem citromlevet.

Először a citromtól a víz savasabb lesz, és éhgyomorra annyira nem kellemes fogyasztani, de ekkor lehet kevesebb citromlevet facsarni bele. Rendkívül érdekes, hogy minél többet iszik reggel és napközben is, annál szomjasabb lesz.

Az is egyre inkább beigazolódott, hogy a hidratálástól tényleg felébred az ember, így már csak azért iszom kávét, mert szeretem az ízét.

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

Kristály Patika

Levendula Patika

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!