Közgyűlést és évértékelést tartott a Békési Kajak – Kenu Club


2019. február 16-án tartotta meg évadzáró – évindító, és egyben tisztújító közgyűlését a Békési Kajak - Kenu Club. A több mint 200 fős eseményen díszvendégként részt vett Izsó Gábor, Békés város polgármestere, és Schimdt Gábor, a Magyar Kajak – Kenu Szövetség elnöke is.

A közgyűlés során elfogadták a klub beszámolóit, és terveit. Ezt követően az egyesület eddigi vezetése leköszönt, és javaslatot tett az új elnökségi és felügyelő bizottsági tagokra, melyet a tagság egyöntetűen szavazott meg:

Elnökség: Dobi István elnök, Juhász Bence titkár, Kálmán András tag.

Felügyelő Bizottság: Bátori Gábor, Kálmán Tibor, Nyeste István.

Az 1998 óta az elnöki feladatokat ellátó Dr. Nagy Györgyöt beválasztották az egyesület örökös tiszteletbeli elnökeinek a sorába.

A szavazásokat követően a 2018-as eredmények alapján Izsó Gábor segítségével jutalmakat osztott ki a stafétabotot átvevő új vezetőség. Összesen 41 fiatal kapott kisebb-nagyobb ajándékot a magyar bajnokságokon elért eredményei alapján. A fiatalok mellett megköszönték a leköszönő elnökség, és a klubot segítők, támogatók munkáját is.

Edzőjével közösen elköszönt az egyesülettől a NKM SZEGED Vízisport Egyesülethez igazoló Laczó Dániel. A klub eddigi zászlóshajójának tekinthető Dani Szegeden jár egyetemre, edzője, Seller László is ott dolgozik, így a további fejlődése érdekében logikus volt a sokkal nagyobb lehetőségeket biztosítani tudó szegedi egyesülethez "elengedni" őket. Búcsúajándékként két, az egyesület logójával ellátott órát vehettek át.

Az hivatalos rész zárásaként Schimdt Gábor elnök úr gratulált az új elnökségnek, és megköszönte a búcsúzó vezetőség munkáját. Kiemelte azt, hogy a Dr. Nagy György és Kálmán Tibor vezette elnökségek idején a sporteredmények mellett is komoly fejlődés zajlott le, hisz a taglétszám több mint ötszörösére, 150 főre nőtt, újjáéledt a kenus szakág és elindult a sárkányhajózás is. A Csónakházat és környékét pedig több mint 100 millió Ft értékben sikerült pályázati források segítségével fejleszteni.

Az Elnök Úr mindenkit invitált az idei szegedi Olimpiai Kvalifikációs Kajak - Kenu Világbajnokságra, és egyben örömmel jelentette be, hogy az eddigi munkát elismerve a VB színeibe öltöztetett új Mercedes mikrobuszt kap használatra az egyesület.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!