Közgyűlés a Békési Polgárőrségnél


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
A Békési Polgárőrség KHSZ 2019. március. 14.-én tartotta évzáró Közgyűlését.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Ladányi Zoltán r. ezredes, rendőrségi főtanácsos Békés Város Rendőrkapitánya, Izsó Gábor Békés város polgármestere, Lipták István BMPSZ Felügyelő Bizottság elnöke, Tarkovács István a Békési Kisgazdakör elnöke és Takács János Békési Szabadidös és Sportjáték Klub ügyvezető elnöke.

Gyarmati Sándor az Egyesület elnök köszöntötte a megjelenteket, ezt követően megválasztották a jegyzőkönyvvezetőt és a két jegyzőkönyv hitelesítőt, majd elfogadták a napirendi pontokat.

Az Egyesület elnöke nagyon részletesen beszámolt a Polgárőrség 2018. évi tevékenységéről, elért eredményeiről. A rendőrséggel, az önkormányzattal, a társszervekkel és a lakossággal nagyon jó a kapcsolatuk - hiszen a polgárőrök mindenütt ott vannak! Célunk továbbra is a bűnmegelőzés és a lakosság szubjektív biztonság érzetének nagyobb növelése. Kitért a 2019 évi. várható feladatokra is.

Az elnöki beszámoló után a pénzügyi és a felügyelő bizottsági beszámolók következtek.

A beszámolók után az egyesület 2018 évi pénzügyi tervezete lett ismertetve.

A hozzászólások sorát Izsó Gábor Békés város polgármestere nyitotta meg. Elmondta, hogy az Önkormányzat nagyra értékeli a Polgárőrség tevékenységét. Örömét fejezte ki, hogy Békés város területén egy jól szervezet közösség dolgozik a lakosság érdekében és a lakosság nevében is megköszönte azt a munkát, melyet a városért végeztek a polgárőrök az elmúlt évben. További tevékenységükhöz sok sikert kívánt.

Ladányi Zoltán r. ezredes, Békés város Rendőrkapitánya hozzászólásában elmondta: a héten volt az évzáró 2018 évi értékelő értekezletük, megyei és a városi kapitányságunk munkájáról. Büszkén mondhatom, hogy Békés megyei Főkapitányság az országban az összes rendvédelmi szerv között az első lett. Itt kell megjegyeznem, hogy ezt az eredményt polgárőrök nélkül nem tudtuk volna elérni. A beszámolókból kitűnt, hogy egy nagyon jól működő, takarékosan gazdálkodó egyesület tevékenykedik Békésen. Ez a tevékenység, mely az egyesületnél folyik példaértékű. Példaértékű gazdálkodás és az a kapcsolati rendszer, melyet a Békési Polgárőr Egyesület kiépített a társszervekkel és a település lakóival a közbiztonság érdekében. Megköszönte a polgárőrök, önzetlen áldozatos munkáját, melyet 2018.évben végeztek. Nagyban hozzájárultak a szolgálati óráikkal a Rendőrség 2018. évi jó eredményéhez és Békés város közbiztonságának javításához. A Rendőrség számít a jövőben is a polgárőrök munkájára.

- Nagyon szépen köszönöm a 2018 évi önfeláldozó munkájukat, önökön keresztül a hozzátartozójuk türelmét – fejezte be hozzászólását Ladányi Zoltán r. ezredes, Békés város Rendőrkapitánya.

Lipták István a BMPSZ Felügyelő Bizottság elnöke hozzászólásában kiemelte, az évközben tartott ellenőrzések és a beszámolókból alapján a Békési Polgárőrség példaértékű gazdálkodást végzett 2018. évben. További tevékenységükhöz sok sikert kívánt.

Takács János a Békési Szabadidös és Sportjáték Klub ügyvezető elnöke megköszönte a
polgárőrök önzetlen munkáját, melyet a kosárlabda mérkőzések lebonyolítása
érdekében végeznek.
Elismerő Oklevelet adott át Gyarmati Sándor elnöknek a békési " GLADIÁTOROK "
nevében.

Tarkovács István a Békési Kisgazdakör elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Örömét fejezte ki, hogy nagyon sokszor lehet külterületeken is találkozni a polgárőrökkel. A polgárőrök jelenléte a gazdák biztonságérzetét növeli, köszönet a sok külterületi szolgálatért. Sok sikert kívánt a 2019. évi tevékenységükhöz.

Gyarmati Sándor a Polgárőr Egyesület elnöke válaszában kijelentette:

- 2019 év, a Külterületek biztonsága éve. Üzenem a gazdáknak: Nyugodtan vessenek és arassanak, mi vigyázunk arra, hogy csak azok arassanak, akik vetettek!

A Közgyűlés egyhangú szavazattal elfogadta a 2018. évi elnöki, - pénzügyi és felügyelő bizottsági beszámolókat, valamint a 2019. évi költségvetési tervezetet.

A labdarúgás területén végzett kiemelkedő polgárőri tevékenysége elismeréseként ajándékcsomagot kapott Nagy Sándor polgárőr.

A Közgyűlés befejezése után fimon vacsora elfogyasztása és kötetlen, baráti beszélgetés következett.

Tételek: 1 - 20 / 54 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!