Kötelező kamarai hozzájárulás - Hó végéig be kell fizetni


A vonatkozó törvény értelmében minden vállalkozásnak kötelező a székhely szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál regisztrálni. Az adott évi kötelező kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: március 31!

A vállalkozásoknak a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is küldi e-mailben a kamarai hozzájárulás befizetéséről szóló leveleket. Mint ismert, mindenkinek kötelező éves szinten megfizetni ezt a hozzájárulást, aminek összege évi 5 000 forint. A hozzájárulás meg nem fizetése adók módjára behajtható köztartozásnak minősül, amelyet az állami adóhatóságnak kell beszednie.

A kamara részletesen tájékoztat honlapján arról, mi a teendője a kezdő és a már működő vállalkozásoknak ebben a vonatkozásban.

Tudta?

- A törvény meghatározza azt is, a kamara milyen SZOLGÁLTATÁSOKAT biztosít a regisztrált vállalkozásoknak, és milyeneket az önkéntes tagjainak.

- Regisztrációja csak a hozzájárulás befizetésével válik aktívvá.

- A befizetésről számviteli bizonylat készül, amelyet a rendszer automatikusan a regisztrációnál megadott e-mail címre küld ki.

- Ezzel az Ön vállalkozása felkerül egy országos kereső rendszerbe.

- Az országos kereső rendszerben Önt is megtalálják leendő partnerei, és Ön is kereshet, találhat vagy ellenőrizhet üzleti partnereket.

- Mindenkinek, minden évben meg kell fizetnie a hozzájárulást.

- A vállalkozással kapcsolatos minden változásról is tájékoztatnia kell az illetékes kereskedelmi és iparkamarát.

- Az egyéni vállalkozók és a társas vállalkozások a kamaráknak kötelezően fizetendő összegeket költségeik között elszámolhatják.

Ne feledje!

- Banki átutalásnál és banki készpénzes befizetésnél a közlemény rovatba tüntesse fel vállalkozói adószámát!

- A regisztrációs adatlapot cégszerűen kell aláírnia!

- Adja meg e-mail címét, hiszen arra érkezik a befizetésről a számviteli bizonylat.

Részletek a BMKIK honlapján.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!