Mi is szedtük!


A Békés Megyei Önkormányzati Hivatal idén is csatlakozott a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű akcióhoz. Kollégáink a Békéscsaba és Csabaszabadi közötti kerékpárút környékét tisztították meg a szeméttől.

A TeSzedd! akció célja az, hogy közösen tisztítsuk meg szűkebb és tágabb környezetünket a szeméttől. Az akció ma Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalma, már nyolcadik alkalommal "szeméttelenítik" környezetüket a programhoz csatlakozók. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban nagytakarítanak a TeSzedd! önkéntesei. Hét napon át kesztyűben, zsákkal a kézben járják azokat a területeket, amelyek leginkább rászorulnak a megtisztításra.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és az önkormányzati hivatal dolgozói is tavaszi nagytakarítottak. Március 20-án délelőtt zsákot ragadtak és kesztyűt húztak a kollégák, majd Békéscsabát Csabaszabadi felé elhagyva a kerékpárút mentén, majd az országút szélén szedték össze az elszórt, elhagyott szemetet. Több zsáknyi, közel két mázsa hulladék gyűlt össze: papírokat, üdítős flakonokat, zacskókat, cigarettacsikkeket gyűjtöttek be, de találtak viharvert utazótáskát, bontatlan csomag lencsét, megunt hajkefét és egy szebb napokat látott határidőnaplót is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!