Váratlan vereség a Mizsétől


Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 17. fordulója keretében a kiesés elkerüléséért küzdő Lajosmizse látogatott Békésre. Az éremre hajtó házigazdák mintha lebecsülték volna az ellenfelüket, amiért nagy árat kell fizetniük. Kellemetlen meglepetésre, az idény leggyengébb játékát nyújtva szenvedtek vereséget, ezzel leszorultak a dobogóról.

Békés-Drén KC–Mizse KC 26–27 (14–12)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 240 néző. Vezette: Csányi Tibor, Drinóczi Balázs.
Békés: Pajkó – Kecskés 1, Sebestyén 1, Morva 5 (1), Székely 5, Oláh 9 (2), Megyeri 1. Csere: Domokos, Takács (kapusok), Fedor 1, Bátky P. 2, Hajdú, Gazsó 1, Martonosi, Kovács L. Edző: Papp Bálint.
A Lajosmizse legjobb góldobói: Vancsics 8 (4), Benke 7 (1).
Kiállítások: 16, illetve 12 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 6/5.

Szoroson alakult a találkozó első félideje, rendre a házigazdák jártak előrébb, azonban már ekkor is látszott, hogy egy, az életéért küzdő Lajosmizse érkezett Békésre, amely nem fogja könnyen adni magát.
Az első negyedóra szünet után is a korábbi mederben zajlott le: a hazaiak őrizték 2-3 gólos vezetésüket, azonban leszakítani nem tudták a lelkes vendégeket. Az idő előrehaladtával egyre inkább nőtt a feszültség a pályán. Sok kiállítás mellett a 48. percre ledolgozta hátrányát a Mizse (22–22). A találkozó utolsó tíz perce is nagy csatát hozott, ebből a töretlenül küzdő vendégcsapat jött ki jobban, megszerezve ezzel a számára létfontosságú pontokat.
Papp Bálint: – Szégyenteljes teljesítményt nyújtottunk, amiért én személy szerint szégyellem magam. Gratulálok a Lajosmizse győzelméhez!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!