Nefelejcs - Díjátadó


Gulyás Krisztina óvónő és Moldován-Garas Helga tanárnő kapta a 2019-es Nefelejcs Díjakat. Az átadó ünnepséget március 30-án tartották a Békési Galériában.

A Nefelejcs Díjakat 2009 óta a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület tagsága döntése nyomán adják át a helyi oktatás-nevelésügy és kultúra jeles képviselőinek.

A rendezvényt Nagy Tibor római katolikus plébániai kormányzó nyitotta meg, beszédében kiemelte a szervező kulturális egyesület közösségépítő és értékmentő munkáját.

Gulyás Krisztina több mint 33 éve dolgozik Békésen óvodapedagógusként, kreativitása, fantáziája és kézügyessége túlszárnyal mindenkit – hangzott el Ökrösné Baji Katalin nyugalmazott óvodavezető méltatásában. Csendes, nyugodt személyiségű pedagógus, aki mindig a szívén viselte a hagyományok és a kultúra továbbadását a rá bízott gyerekeknek. Rendszeresen vesz részt a Nefelejcs Egyesület különféle rendezvényein. A Szegedi Kis István református oktatási intézmény Jantyik utcai óvodájának helyettes vezetője, Gulyás Krisztina kiemelkedő nevelői munkája és emberi értékei miatt érdemelte ki a Nefelejcs Díjat.

A másik díjazott, Moldován-Garas Helga tehetséges kajakozóként korán elkötelezte magát a sport mellett, testnevelő tanár lett. Huszonkét éve tanít a "Mezgében". A mai nevén Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskolája megbízott igazgatójaként példaértékű elkötelezettséggel és szorgalommal dolgozik. Méltatását Izsó Gábor polgármester olvasta fel, akinek kajakedzőként tehetséges tanítványa, később testnevelő tanárként kollégája volt a kitüntetett. A méltató kiemelte, hogy a díjazott a munkáját mindenkor hivatásnak tekintette. Fáradhatatlanul szervezi a diákok értelmes és hasznos szabadidős tevékenységeit, amely a középiskolás diákság nevelésének eszköze. Moldován-Garas Helga a város kulturális életében és az ifjúság szabadidős elfoglaltságai szervezésében végzett munkájáért kapta meg a Nefelejcs Díjat.

A kiemelkedően színvonalas kulturális élményt nyújtó ünnepi műsorban mások mellett a Békési Óvónők Kórusa, a Szegedi Kis István Református Óvoda Csicsergő Csoportja, az Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres növendékei, Tierra Jimmy gitáros-énekes és a Belencéres Néptáncegyüttes lépett fel.

A képek akár eredeti méretben is elérhetőek a GA-Pix - Minden ami Fotó! weboldalon!

Tételek: 1 - 20 / 349 (18 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!