Kötegyánban évet zártak a polgárőrök


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Kötegyán
A helyi Művelődési Házban március 30-án este tartotta meg évértékelő közgyűlését - a megye legnagyobb létszámú polgárőr egyesülete - a Polgárőrség Kötegyán Egyesület.

Tímár József elnök köszöntötte a megjelenteket. A közgyűlés protokollja szerint megválasztották a jegyzőkönyvvezetőt és a két jegyzőkönyv hitelesítőt. Rendhagyó módon az elnök – kivetítőn és szóban kiegészítve – szakmai beszámolójában értékelte az egyesület elmúlt évben elért eredményeit. Mint mondta a kitűzött célt sikerült megvalósítaniuk. Önkormányzattal, a Sarkadi Rendőrkapitányság és a Kötegyáni Határrendészeti kirendeltség munkatársaival is jó együttműködő kapcsolatuk van. Részletesen ismertetésre került a szolgálatban töltött órák. A Polgárőrség Kötegyán Egyesület évértékelőjén elhangzott elnöki beszámoló szerint a legfontosabb céljuk volt a lakosság szubjektív biztonság érzetének növelése, amit sikerült is elérniük. Ennek is köszönhető, hogy Kötegyán bűnügyileg a megye legbiztonságosabb településének számít. Végül az elnök megköszönte a 2018. évben végzett segítséget a polgárőr társainak és az együttműködő szervezeteknek

Az elnöki beszámoló után ismertetésre került a gazdasági beszámoló, a közhasznúsági jelentés a FEB. beszámoló, valamint az Egyesület 2019. évi Pénzügyi tervezete.

A Közgyűlés az elnöki,- gazdasági, - FEB beszámolót és a 2019. évi Pénzügyi tervezetet egyhangú szavazással elfogadta.

A hozzászólások sorát Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke nyitotta meg. A beszámolók alapján egy nagyon jól működő polgárőr egyesületet ismerhettünk meg. Gratulált ahhoz a munkához, amit 2018. évben végeztek. További munkájukhoz sok sikert, erőt, egészséget kívánt

Nemes János Kötegyán polgármestere hozzászólásában, az idei évben is az önkormányzat támogatásáról biztosította a polgárőröket, akik települési szinten nagyon sokat tesznek a közbiztonságért és élvezik a civil szervezetek közül a lakosság legnagyobb támogatását. Elismeréssel lehet szólni az önzetlen munkájukért, köszönet érte minden polgárőrnek.

Szűcs Zoltán r. őrnagy a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség főelőadója köszönetet mondott az elmúlt évben végzett közös szolgálatokért, melyet a polgárőrök végeztek a lakosság és az ország biztonsága érdekében. Megköszönte az egyesület tagjainak az önzetlen áldozatos munkát, és továbbra is számítanak a polgárőrök együttműködő készségére.

Szokai Dánielné a Sarkadi Ált. Iskola Kötegyáni Tagintézmény vezető és Pallag Mária a Kötegyáni Baráti Kör elnöke dicsérte és megköszönte a Kötegyáni Polgárőrség áldozatos munkáját, melyet a település biztonsága érdekében végeztek 2018.évben. Ez évi tevékenységükhöz sok sikert kívántak.

Hozzászólások után elismerések átadására került sor:

A Kötegyáni Polgárőrség tagjai közül többen részesültek 5 – 10 – 15 – 20 éves szolgálati év után Emléklap elismerésben, melyet a Kötegyáni Polgárőrség elnöke Tímár József adott át.

A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége Emlékérmét 6 polgárőr vehette át Gyarmati Sándor BMPSZ elnökétöl.

A Közgyűlés befejezése után a résztvevők elfogyasztották a finom vacsorát, majd kezdetét vette a kötetlen baráti beszélgetés és felhőtlen szórakozás.

Tételek: 1 - 20 / 61 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!