Kultúra élményszerűen és változatosan gyerekeknek


Óvodásokat, általános- és középiskolásokat szólít meg „A kultúra mindenkié” pályázat Békésen.

A tavaly júliusban indított, pályázati forrásból megvalósuló projekt során többek között színjátszó, kézműves és média szakkörök, tehetséggondozó és felzárkóztató tanórán kívüli foglalkozások valósultak meg, valamint a legkisebbeknek ovitorna, zeneovi tette színesebbé a mindennapokat.

- A projekt rendezvényein hat oktatási-nevelési intézményben eddig közel 200 személy, 7-24 éves kor közötti gyermek és fiatal felnőtt, és még valamint több mint 80 óvodás vett részt. A résztvevőknek több mint a fele hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű – tájékoztatott Túri Andrea, a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ igazgatója, a projekt szakmai vezetője és projektmenedzsere.

A kulturális intézmény máris további tíz pedagógussal kötött megbízási szerződést a februártól indult újabb foglalkozások, szakkörök megvalósításához. Ezúttal mintegy 28-féle foglalkozás és tábor valósulhat meg egyszerre, az újak között kulturális órákat, témaheteket, az ünnepnapokhoz kapcsolódó témanapokat, idegen nyelvi szakkört lehet említeni. A nyáron néptánc tábor, tehetségtábor, Balaton-parti ökotábor és fúvóstábor is alkalmat nyújt majd a gyerekeknek a hasznos időtöltésre.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!