Betörőket buktatott le a polgárőr


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Újkígyós
Betöréses lopás, illetve lopáskísérlet gyanúsítottjait fogták el egy polgárőr jelzése alapján a rendőrök Újkígyóson. Három nő a ház tulajdonosának tudta nélkül, feltételezhetően azzal a szándékkal hatolt be a bezárt ingatlanba, hogy eltulajdonítsák a házban tartott több tízezer forintnyi készpénzt.

Az Újkígyósi Polgárőr Egyesület egyik tagja, Balázs Lajos, 2019. március 29-én délkörül éppen bevásárlásból ment haza, amikor a szomszédasszonya szólt neki, hogy három női személyt látott behatolni a szomszédban lakó 90 éves idős bácsi házába. Ezt korábban, a lakosság részére propagált "Szomszédok Egymásért Mozgalom" elindításának köszönhetően tette, amelyet a polgárőrség hirdetett meg. Mint jó szomszédok, mindketten tudták, hogy az idős személy nem tartózkodik otthon. A polgárőr nem zavarta meg a hívatlan látogatókat, csak szemmel tartotta a házat, telefonon értesítette a rendőrséget. A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, és tetten érték a behatolókat.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya mindhárom nőt; az 54 éves csanádapácai, - az 53 éves mezőkovácsházi és a 47 éves medgyesegyházi nőt lopás vétség kísérletével gyanúsítja.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!