Helsinikiben járt a BVSZSZK csapata


A projekt benyújtásakor a szakemberek kezdeményezést indítványoztak a döntéshozók irányába, miszerint Helsinkibe utaznának 11 fővel, hogy a hajléktalanság csökkentés érdekében bevezetett Hausing first finn gyakorlatot tanulmányozhassák. A pályázat értékelői a tanulmányi utat támogatták, így a projektmenedzsment 2019. április 24-28-ig Helsinkibe látogatott.

A Lehetek Én is elnevezésű EFOP 1.1.4-16-2017-00004 azonosítószámmal rendelkező projekt, melyet a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ valósít meg prioritásként lakhatást biztosít utcán, közterületen, vagy nem lakhatás céljára szolgáló épületben élőknek. A programban 2018. júliusától 42 hónapon keresztül komplex támogatást nyújt a településen.

Az Y Foundation Projekt megvalósítását végző szervezettel történt kapcsolatfelvétel páratlan élményt nyújtott a szakembereknek, amit az itthon végzett tevékenységükbe be tudnak építeni. Az országok, és ellátórendszerek közötti markáns eltérés ellenére a jógyakorlatok cseréje hasznosnak bizonyult. Természetesen a csoportos utazásunk lehetőséget adott, hogy ott létünk során bepillantást nyerjünk a finn főváros életébe, kultúrájába is.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!