Ibrányi ügyekhez kért segítséget a képviselő


Kálmán Tibor alpolgármester segítségét kérte ibrányi körzeti ügyek megoldásához Mucsi András, Ibrány és Ó-Hatház önkormányzati képviselője.

Mucsi András elmondta: évek óta minden hétre jut valami intéznivaló, ezeket a képviselő-testület elé viszi vagy közvetlenül a műszaki osztályon intézi. Most is van néhány olyan megoldandó probléma, amelyhez segítség kell, néhányat könnyen meg lehet oldani, de van, amihez komolyabb pályázatra van szükség. Ezeket a helyszínen magyarázta el a képviselő az alpolgármesternek vagy a helyi, érintett lakosokat kérte meg arra, hogy adják elő kéréseiket.

A képviselő régi kérése és vágya, hogy normális úton lehessen lebonyolítani a kerékpáros és gyalogos forgalmat Décseri-kert és Ibrány között. 2015-ben megépült a Jámbor utcai híd kerékpárútja, most idén ez a munka folytatódik a Szőlő és a Kispince utca között. A Jámbor utcán belvízelvezető árokgondok vannak, továbbá a 20-24. szám alatti ingatlanoknál lámpatestet kell szerelni és javítani kell az úttest minőségén. A lámpatestet a polgármesteri hivatal már meg is rendelte és az útjavítás is hamarosan meg fog történni. A Kasza és Tűzkút utcákban is belvíz-elvezetési gond van, itt komolyabb pályázat segíthet. A Posta utcán a lakatlan szomszédos ingatlanokról "támadó" csapadékvíz és növényzet ellen kért segítséget az ingatlan tulajdonosa. Kálmán Tibor megismerkedett a problémákkal és ígéretet tett ezek megoldására, a megoldás előkészítésére.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!