Befejeződtek a diákolimpiai versenyek az atlétáknál


Egy hétre Székesfehérvár lett az atlétika központja, itt rendezték meg az Országos II. –VI. Korcsoportos Atlétikai Diákolimpiai Döntőt.

Egy hétre Székesfehérvár lett az atlétika központja, itt rendezték meg az Országos II. –VI. Korcsoportos Atlétikai Diákolimpiai Döntőt.

A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Művészeti Iskola II. korcsoportos csapata a 17. helyen végzett. A csapat tagjai Papp Lóránt (egyéniben a 22.), Vidovenyecz Bence (31.), Zsanda Kevin (85), Tarkovács Dominik (102) és Molnár Zsombor (112) voltak

A III. korcsoportban Zsibrita Vanda 60 méteres síkfutásban 23. lett (8.63).

IV. korcsoportban Fekécs Szilárd súlylökésben a 10. (12.18 m), majd 100 méteres síkfutásban 16. helyen végzett (12.07).

A VI. korcsoportban a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda és Kollégium végzős tanulója Szilágyi Petra gerelyhajításban a negyedik helyezést ért el (37.59 m).

A GFF-Békési Szakképző Iskolát képviselte Keresztesi Kristóf, aki diszkoszvetésben 46.58 méterrel a hatodik lett. Fodor József két tizedik helyet szerzett diszkoszvetésben (40.90 m) és súlylökésben (13.08 m).

Az országos döntőket megelőzően rendezték április 15 és május 10 között a megyei diákolimpiai versenyeket Békéscsabán. Hat korcsoportban versenyeztek a békési iskolák diákjai is, szép sikerekkel. Az atlétika alapsportág, így más sportágak képviselői is jó eredményeket érhetnek, érnek el.

Az I. korcsoportban a fiúknál csapatban a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Művészeti Iskola (továbbiakban Dr. Hepp F.) csapata harmadik helyen végzett. Az összeállítás – Kendrella Bence, Kendrella Máté, Petrás Bertalan, Jakab Márton, Sánta Bence és Karmanóczki Ádám.

Egyéniben Kendrella Máté ötödik, míg Karmanóczki Ádám nyolcadik lett.

A II. korcsoportban a fiúknál a Dr. Hepp F. csapata ezüstérmes lett, amellyel továbbjutott az országos döntőbe. A csapat összeállítása – Molnár Zsombor, Oláh Roland, Papp Lóránd, Tarkovács Dominik, Vidovanyecz Bence és Zsanba Kevin. Egyéniben Papp Lóránd negyedik míg Vidovanyecz Bence ötödik lett.

A lányoknál szintén a Dr. Hepp F. csapata ötödik lett (Bocskay Zsófia, Brád Viktória, Bregyán Mircella, Domokos Bernadett, László Petra és Simon Emma).

A III. korcsoportban a lányoknál a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda és Kollégium (továbbiakban SZKIRG) tanulója Kis Petra a negyedik helyen végzett, a fiúknál szintén a SZKIRG –ből Fodor Zoltán a hetedik lett.

Egyéniben Zsibrita Vanda (Dr. Hepp F.) 60 méteres síkfutásban 8,3 –al bronzérmet nyert és bejutott az országos döntőbe, míg távolugrásban negyedik helyen végzett. Kiss Petra (SZKIRG) 60 méteren nyolcadik, távolugrásban a hetedik helyet ért el. Fodor Zoltán (SZKIRG) 60 méteren ötödik, Gyucha György kislabdahajításban nyolcadik lett.

IV. korcsoportban, csapatban a Dr. Hepp F. fiú csapata a dobogó harmadik fokára léphetett. A csapat tagjai – Fekécs Szilárd, Medve Ádám, Mester Nándor, Tarkovács Olivér, Tóth Tibor és Vidovanyecz Máté. Fekécs Szilárd az összetett versenyben hetedik lett.

Egyéniben a Fekécs Szilárd (Dr. Hepp F.) súlylökésben 12.76 méterrel ezüst, 100 méteren 11.6-al bronzérmet nyert és bejutott az országos döntőbe. Balogh Barnabás (SZKIRG) távolugrásban második, kislabdahajításban harmadik lett. 1500 méteren Szabó Boglárka (Dr. Hepp F.) ezüstérmet nyert. Rózsavölgyi Szabina (SZKIRG) 100 méteren, Szalkai Bianka (Dr Hepp F.) kislabdahajításban végzett a negyedik helyen. Mester Nándor (DR. Hepp F.) 1500 méteren ötödik helyen futott célba.

Az V - VI. korcsoportban a GFF-Békési Szakképző Iskola versenyzői közül kiemelkedett Fodor József, aki két egyéni csúccsal győzött súlylökésben (15.25 m) és diszkoszvetésben (45.99 m), így képviselheti magát az országos döntőben.

Szintén az országos döntőbe jutott Keresztesi Kristóf, diszkoszvetésből, szintén remek eredménnyel (45.20 m).

Gerelyhajításban, Lipcsei Balázs második lett az V. korcsoportban, míg Kovács Gergely a VI. korcsoportban bronzérmet nyert.

Laukó Viktor jól futott 100 méteren, negyedik lett, míg 200 méteren Somogyi Soma lett szintén negyedik és Homoki Szabolcs ötödik.

Szilágyi Petra (SZKIRG) hét számban indult, amiben hét érmet szerzett. Győzött gerelyhajításban (35.40 m), 100 méteres gátfutásban, távolugrásban (510 cm) és magasugrásban (150 cm), második lett diszkoszvetésben és súlylökésben, míg harmadik 200 méteren. Hat számban jutott az országos döntőbe.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!