Csökkent a bűncselekmények száma


A Békési Rendőrkapitányság területén 2018-ban 247 bűncselekményt regisztráltak, ez 16 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban – derült ki Ladányi Zoltán rendőrezredes jelentéséből, melyet a közelmúltban tárgyalt Békés Város Képviselő-testülete.

A kapitányságvezető közzétette azt az adatot is, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló közterületi bűncselekmények száma még nagyobb arányban csökkent tavaly. 2018-ban összesen 70 ilyen esemény történt (az előző évi kilencvenhez képest). A csökkenés oka az utcai rendőri és polgárőri jelenlét mellett a hatékony térfigyelő kamerarendszerekben keresendő.

A lopások és a lakásbetörések száma csökkent, a garázdaságé nem változott, de több testi sértéses ügyben kellett intézkedniük. A rendőrök az ügyek 73 százalékát sikeres nyomozással megoldják, a felderítési mutató a lopásoknál a legrosszabb.

Tavaly a Békési Rendőrkapitányság illetékességi területén 59 alkalommal (ebből 41 alkalommal Békésen) vált szükségesség rendőri intézkedés családon belüli erőszak miatt. Két családnál visszatérő ez a probléma. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a drogmegelőzésre, melynek fontos pillére a DADA program. Ennek során az előadók négy iskolában, 16 osztályban, 90 alkalommal összesen 1655 gyermeket értek el a felvilágosításokkal. Sikerrel megy "Az iskola rendőre" program is, amely elsősorban a közlekedési balesetek visszaszorítását célozza meg.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!