| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Egy felejthetetlen hétvége a Hotel ClarkbanForrás: Ausztráliai és Békési Polgárok EgyesületeMegjelent: 2019 Június 11. ( Kedd ) 09:40
A 2018. október 13-án megrendezésre kerülő I. Ausztrál Jótékonysági Est értékes nyereményei között kisorsolásra került több budapesti és bécsi kirándulás is. A szerencsés nyertesek között volt a Gál házaspár, akik a nyereménynek köszönhetően 2 napot tölthettek el Budapesten, s egy éjszakát a főváros egyik előkelő szállodájában, a Hotel Clarkban.

A Hotel Clark csodálatos helyszínen, a Lánchíd budai oldalán, a Duna parton várja vendégeit lélegzetelállító panorámával és magas színvonalú szolgáltatásaival. A szálló 86 szobát kínál 4 különböző kategóriában, az egységes dizájn és szolgáltatások mellett a jelentős különbséget a panoráma adja. A Dunára néző szobákból nem mindennapi látvány tárul a hotel szállóvendégei szeme elé: a kilátás a Lánchídra, illetve a Dunára elképesztő.

A szálló Budapest egyik legforgalmasabb terén, a világörökség részét képező Clark Ádám téren található. Adam Clark a főváros első kőhídjának, a Lánchídnak az építésvezetője volt. A skót mérnök, mint a budapesti Lánchíd építésvezetője, és a budai Váralagút tervezője vonult be a történelembe. A róla elnevezett téren található szállót az ausztrál származású, de 1993 óta Magyarországon élő neves építészmérnök, Anthony Gall tervezte.

A 2018-ban Ybl-díjjal kitűntetett építészmérnök nagy tisztelője a népi építészet egyik kiemelkedő alakjának, a Temesváron született Kós Károlynak, akiről szakdolgozatát írta. A világ talán legnagyobb Kós Károly szakértője 2002-ben, tízéves kutatómunkájának eredményeképpen publikálta a kivételes tehetségű építész életéről és pályafutásáról szóló, eddigi legrészletesebb művet, Kós Károly műhelye címmel.

Az "ország legdrágább telkének" nevezett terület beépítése az ausztrál építészmérnök egyik legismertebb magyarországi munkája. A szállót 2018-ban adták át, s nagyon népszerű a Budapestre érkezők körében.

Ahogy Gál László és felesége, Ildikó fogalmazott, nem sok honfitársukkal találkoztak az ott eltöltött idő alatt, hiszen a szállót főleg külföldi szállóvendégek veszik igénybe. A házaspár elmondása szerint a szálloda szolgáltatásai nagyszerűek, a kilátás a fővárosra pedig egyszerűen lenyűgöző.

A fantasztikus nyereményért köszönet illeti Sean Fallit, az Ausztrália és Békési Polgárok Egyesületének vezetőségi tagját, hiszen a Gál házaspár az ő nagyvonalú felajánlásának köszönhetően lehetett részese ennek a csodálatos élménynek.Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?