Az ötszázezredik ügyfélt köszöntötték a Kormányablakban.


Öt éve áll az ügyfelek rendelkezésére a békéscsabai kormányablak, ahol az ötszázezredik ügyfelét köszöntötték csütörtökön.

A kormányablakok a legközvetlenebb kapcsolatot jelentik a kormányzat és az állampolgárok között, megvalósult a kitűzött cél, hogy közelebb hozzuk a közigazgatást az emberekhez – mondta Békéscsabán az ötszázezredik ügyfél köszöntését követően Szepessy Tamás. A területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár azt is bejelentette, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal újabb 540 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az épületei energetikai fejlesztésére.

500 ezer ügyfél Békéscsabán

Június 22-én lesz két esztendős a kislányunk, ezért gyes-t intéztem a békéscsabai kormányablakban – nyilatkozta az ötszázezredikként köszöntött ügyfél. A békéscsabai dr. Váradi Anett elmondta: maximálisan elégedett a kormányablakban dolgozó kollégák munkájával, csak pozitív tapasztalatai vannak és nagy segítség a rugalmasságuk. Szepessy Tamás helyettes államtitkár oklevéllel, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Takács Árpád kormánymegbízott és dr. Gulyás György, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője virágcsokorral köszöntötte az ötszázezredik ügyfelet.

A békéscsabai kormányablak öt éve áll az ügyfelek rendelkezésére, ahol évente 90-100 ezer ügyfél fordul meg. Tavaly áprilisban köszöntötték a négyszázezredik ügyfelet, a teljes ügyfélforgalom 45 százaléka a kormányablakban bonyolódik.

A kormányhivatalok és a kormányablakok létrehozása egyaránt jó ötlet volt, ebben még az ellenzéki politikai erők is egyetértenek. A békéscsabai kormányablakban naponta 500 ügyfél fordul meg. Az ügyintézők gyorsak, kedvesek, mosolygósak, ezt ügyfélként is rendszeresen tapasztalom – nyomatékosította Herczeg Tamás. Az országgyűlési képviselő azt is elmondta, hogy szeptemberben a békéscsabai vasútállomáson nyitja meg kapuit az ügyfelek előtt Békés megyében a tizenhatodik kormányablak.

További forrásokból újulnak meg a kormányhivatal épületei

A 2011-ben megszületett kormányzati szándék nagyon jól bevált, Európában is párját ritkítja, de önmagában a kormányablakok csak falak, élővé és igazán hatékonnyá az itt dolgozó kollégák teszik – mondta Szepessy Tamás. A nemzeti kormányzat sokat tett azért, hogy közelebb vigye az állampolgárokhoz a közigazgatást, ennek része a most folyamatban lévő egyszerűsítési törvénycsomag is – tette hozzá a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára.

Szepessy Tamás azt is bejelentette, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében korábban elnyert 1,25 milliárd forint támogatáson túlmenően további 540 millió forint vissza nem térítendő uniós forrást nyert az épületei energetikai korszerűsítésére, fejlesztésére.

Az ötszáznegyven millió forint felhasználásával újabb hat épület energetikai korszerűsítése valósul meg. Az energiahatékonyság növelését szolgáló fejlesztések a következő épületekben valósulnak meg: Békéscsabai Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Vetőmag- és Szaporítóanyag-felügyeleti Osztálya (Hunyadi tér 4.), a Békéscsabai Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Közlekedési Osztály és Útügyi Osztálya (Szarvasi út 107.), a Békéscsabai Járási hivatal Agrárügyi Főosztály Földhivatali Osztálya (Szent István tér 18.), valamint a Szeghalmi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya (Szeghalom, Bocskai u. 8.), a Mezőkovácsházai Járási Hivatal Földhivatali Osztálya (Mezőkovácsháza, Hársfa u. 3.), illetve a Békési Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya (Békés, Múzeum köz 1.). A korábban elnyert 1,25 milliárd forintból a Békés Megyei Kormányhivatal 12 épületének energetikai korszerűsítése valósult meg – ismertette Takács Árpád kormánymegbízott.

(Forrás: Békés Megyei Kormányhivatal)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!