Profizmusról tettek tanúbizonyságot most is a néptáncosok


Bár amatőr táncegyüttesről beszélünk, mégis a XLIII. Békés-tarhosi Zenei Napok keretében megtartott 14. Belencéres Néptáncegyüttes gálaműsora, majd az azt követő táncház alkalmával a több, mint 80 főt számláló tánckar legfiatalabbjaitól a felnőttekig, most is hatalmasat alkottak.
Nem volt olyan tánclépés, mely ne harmonizált volna a Suttyomba Zenekar muzsikájával, s olyan koreográfia vagy szólótánc, melyre azt ne mondhattuk volna, hogy bizony most is derék munka volt. Új koreográfiák is debütáltak az előadásban, mint a Tömör Gömör címet viselő. Láthattunk versenyeken kiválóra minősített táncokat is, mint a Gyermeklakodalmast, “A dörzsölőben" – bodrogközi táncokat vagy szeghalmi táncokat. A színvonalas előadás a tánckarvezetők: Csipei Judit, Okányi Mihály és Földesi Márton, valamint az utánpótlás neveléssel és tánckarok vezetésével foglalkozó Mahovicsné Ladányi Anita és Hankó Tamás szakmai munkáját dicséri. Újdonságként láthatta annak a citeracsoportnak az előadását a közönség, melynek tagjai az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Csoóri Sándor Alaptámogatásával, Nagy András Balázs citeraoktató és Hégely László mentor segítségével közel egy évig ingyenes oktatáson vehettek részt.
A tánccsoport és az egész est motorja, művészeti vezetője, a Népművészet Ifjú Mestere, Mahovics Tamás ezt az alkalmat ragadta meg arra, hogy elköszönjön második családjától, a szeretett táncosoktól, kollégáitól és a közönségtől. Eddigi munkáján számot vetve, nyugodt szívvel adta át a staféta botot kollégáinak: Csipei Judit és Hankó Tamás néptáncpedagógusoknak. Innentől vigyázó, szerető tekintettel hátrapillantva, de már új feladatok elé nézve igyekszik több időt szentelni feleségére és két fiára is. További munkájához, feladataihoz ez úton kívánunk erőt és jó egészséget!

 

/Fotó: GA-Pix Fotó/


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!