Kézművesvásár és mesterség-bemutató is lesz a Megyenapon


A Békés Megyei Önkormányzat az előző évek sikereire alapozva idén is megszervezi a Megyenapot szeptember első szombatján, ezúttal 7-én a megyeszékhely főterén.

A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet Békés megye értékeire, erősítse az itt élőkben az összetartozás érzését és egy értékes nappal örvendeztesse meg a kilátogatókat. Az esemény középpontjában az itt élő nemzetiségek kultúrája, a megyei és települési értékek, a hagyományainkat őrző kézművesek és élelmiszertermelők állnak.

A program fél kilenctől este tízig tart, és ahogyan az előző években, idén is lesz vásár. Békés megye legnagyobb kézműves vására és kistermelői piaca várja az érdeklődőket. Ebben az évben már több mint 80 megyei illetékességű kézműves és kistermelő portékája látható, legyen az a gasztronómia vagy a népművészet területéről való.

Újdonságokat is tartogat az idei program: az előző évek sikerén felbuzdulva ebben az évben több mesterség-bemutató várja a közönséget, lesz fazekasság és bőrművesség, szőhetnek a vállalkozó kedvűek, sőt, akár a fafaragás rejtelmeibe is belekóstolhatnak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!