Vereséggel kezdtünk a Liga kupába


Vereséggel kezdte a Liga Kupát a békési férfi kézilabdacsapat. Az élvonalbeli és másodosztályú együttesek számára kiírt sorozat nyitánya a felkészülési időszak egyik fontos állomása volt, ahol, a tavaly még NB I-es Cegléd a második félidei produktumával megérdemelten nyert.

Optimum Solar-Békési FKC–Ceglédi KKE 27–30 (13–14)
Liga Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Sándor, Szikszai.
Békés: Pajkó – Csuka 1, HASZILLÓ 5, Morva 2, Székely 1, OLÁH 10 (3), Megyeri 1. Csere: Takács, Borbély (kapusok), Kecskés 2, Boda 1, Dénes 1, Ferenczi, Fedor, Gál A., Kiss Róbert 3.
A Cegléd legjobb góldobói: Gyene 8 (6), Kiss Roland 6.
Kiállítások: 14 perc + Morva kizárva, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 6/6.

Jól kezdték a találkozót a hazaiak, az elején rendre náluk volt az előny. A félidő közepén elkövetett hiábikat kihasználva azonban fordított a Cegléd, és a minimális előnyét a szünetig sikeresen megőrizte.
A térfélcserét követő első percekben felváltva estek a találatok, majd főként Gyene hétméteres góljaival meglépett a Cegléd (40. p.: 18–23). A békésiek több formációt is kipróbáltak, de ez csak a különbség csökkentésére volt elegendő, a vendégcsapat jól gazdálkodott előnyével.
A békésiek a sorozat keretében legközelebb október 30-án Algyőn lépnek pályára, a felkészülést pedig péntektől vasárnapig a balatonboglári NEKA-kupa jelenti számukra, ahol 3 meccset vívnak meg.
Az okosabban játszó csapat nyerte meg a mérkőzést. Védekezésünk agresszivitásán és a kapusteljesítményünkön javítani szükséges. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!