Kigyulladt a tarhosi műanyag válogató üzem


A sűrű füstöt Békés belvárosából is látni, információink szerint legalább 10 tűzoltóautó van már a helyszínen, kiemelt riasztásban.

Sérültekről és a kárról nincs hírünk, információnk szerint békési, békéscsabai, mezőberényi, gyulai és szeghalmi egységek is részt vesznek az oltásban.

10:09

Kürti Sándor, Tarhos polgármestere megerősítette a helyszínről hogy személyi sérülés nincs.

A Katasztrófavédelem közelménye:

10:13

A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre.
Több száz négyzetméteren ég a bálázott hulladék egy szemétfeldolgozónál Tarhoson, a Békési út mellett. A lángok átterjedtek egy régi magtárépületre, kigyulladt egy nagyfeszültségű oszlop, és egy erdősávot is elért a tűz. Mezőberényből, Békéscsabáról hivatásos, Békésről önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre, valamint Gyuláról és Szeghalomról is elindult a segítség. A területre ért a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is.

10:14

Információink szerint további egységeket küldenek a megyéből a helyszínre.

13:35

Körülhatárolták a tűzoltók a hulladék tüzét Tarhoson

A tűzoltók többórás megfeszített munka után öt vízsugárral körülhatárolták a lángokat a tarhosi Békési út mellett, ahol a délelőtti órákban több száz négyzetméteren kapott lángra a bálázott hulladék egy szemétfeldolgozónál. A tűz egy háromszintes, faszerkezetű régi magtárépületre is átterjedt. A mezőberényi, a békéscsabai, a gyulai, a szeghalmi és az orosházi hivatásos, valamint a békési önkormányzati tűzoltók dolgoztak a lángok megfékezésén a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az egységek folytatják a további munkálatokat. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki káros értéket. A helyszínre érkezett egy erőgép is, amely segíti a tűzoltók munkáját.

14:03 Varga Péter József felvételei a helyszínről


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


tűz tarhos