II. helyezés a NEKA tornán


Hétvégén a Békési FKC csapata Balatonboglárra utazott, három mérkőzés várt a csapatra a hétvége folyamán. Csoport körben remekül szerepelt a csapat, így döntőt játszhatott Balatonbogláron a Optimum Solar-Békési FKC NB I B-s férfi csapata, a Nemzeti Kézilabda Akadémia által megrendezett felkészülési tornán, amelyet 6 NB I B-s alakulat részvételével bonyolítottak le.

Optimum Solar Békési KFT – PLER –Budapest 24-25 (21-21, 11-9)

Békés: Borbély I., Takács Sz., Pajkó L., Dénes Á., Megyeri P. 3, Székely N. 2, Kiss R., Boda T., Haszilló G. 2, Bátky P. 1, Fedor B., Csuka B. 7, Gál A. 1, Morva Z. 6, Ferenczi B. 2
PLER: Jónás B., Bak S. 2, Patyi Z., Székely I., Grebenár G. 6, Takó D. 13, Andorka G., Kavin M., Ferencz P., Schmidt H., Gál D. 1, Horváth D., Cseh A. 2, Khalil K., Farkas T., Turcsán D. 1

Csoportjukban a békésiek a házigazda NEKA gárdáját győzték le 28–25-re, majd azt követően az Algyőnél is jobbnak bizonyultak 21–18 arányban, így a másik csoport győztesével, a PLER Budapest együttesével vívhatták vasárnapi döntőt.
A finálét jobban kezdte a fővárosi csapat, de a félidő második felére a gyors játékot játszó békésiek fordítani tudtak. A 50. percig szünet után is a viharsarkiak akarata érvényesült, akik többször is vezettek 3-4 góllal, a végjátékra azonban több tiszta gólhelyzetet elhibáztak, ezzel magukra húzva az ellenfelüket. Izgalmas végjátékban döntetlenre zárult a mérkőzés, így a tornagyőzelem sorsát hétméteresekkel döntötték el, ezt a PLER játékosai dobták valamivel pontosabban.
Hasznos mérkőzéseken vagyunk túl, jó csapatok ellen játszottunk. Minden találkozó kiválóan szolgálta a felkészülésünket, és megmutatta a hibáinkat, ezek kijavításán kell dolgoznunk a bajnokság kezdetéig – vonta meg a torna tapasztalatait Papp Bálint, akinek a csapata csütörtökön délután és pénteken délelőtt a Pécs NB I B-s alakulatát fogadja.

Torna végeredmény: 1. PLER, 2. Békés, 3. NEKA, 4. Balatonfüred U21, 5. Pécs, 6. Algyő.
Torna különdíjasok:
Gólkirály: Takó Dániel (PLER).
Legjobb kapus: Konyicsák Tamás (NEKA).
Legjobb játékos: Morva Zoltán (Békés).


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!