SZKIRG - Tanévnyitó


Szeptember 1-jén istentisztelet keretében nyílt meg a békési SZKIRG tanéve a református templomban. A gyülekezet Katona Gyula lelkész is köszöntötte negyedszázados itteni szolgálata kapcsán.

A zsúfolásig megtelt templomban Katona Gyula református lelkész hirdette Isten igéjét Jákób története (1Móz 28,10-1) alapján. Az ember szereti a kezébe venni a saját sorsa irányítását, ahogyan a bibliai történetben Jákób is tette, a saját útján indult el, pedig Isten útján kellett volna elindulnia. Az áldás nem a saját megoldásokon van, hanem az engedelmes életen – fogalmazott a lelkész. Ha megismerem az Urat, akkor ez nem marad válasz nélkül az életemben.

Az istentisztelet keretében Gellén János, az egyházközség gondnoka köszönetet mondott Katona Gyula lelkésznek a 25 éves békési szolgálatáért, valamint néhány személyes emléket idézett fel ezzel kapcsolatban. Palatinus Pál az intézmény nevében mondott köszönetet a lelkipásztornak. Egyúttal átadta neki a 25 éves pedagógus és intézményvezető lelkészi szolgálati emléklapot és jutalmat. Az igazgató a tanévet megnyitó beszédében megköszönte a szülőknek a bizalmat, akik ide íratták gyermekeiket. Bejelentette: november 16-án jótékonysági bálat rendet az iskola. A város nevében Kálmán Tibor alpolgármester üdvözölte a jelenlevőket. Az ünnepséget az elsősök és az új gimnazisták fogadalomtétele zárta.

Tételek: 1 - 20 / 214 (11 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!