Kerékpárral vonultak kicsik és nagyok


A XXI. Madzagfalvi Napok szombatján, Szombat Ilona Anna közreműködésével egy új programmal is készültünk, Kerékpáros felvonulásra hívtunk kicsiket és nagyokat egyaránt.

útvonal egy része közúton, más szakasza pedig a Kettős-Körös gáton vezetett megkerülve ezzel a város egy részét. A rövid túra rendőrségi felvezetéssel és polgárőri segítséggel valósulhatott meg, melyet ezúttal is köszönünk.

A kellemes őszi időjárás a bicajosoknak kedvezett, kb 40-en csatlakoztak a programhoz. A résztvevők között kisgyermekes családok, baráti társaságok egyaránt voltak, hiszen az útvonal szervezésekor fontos feltétel volt, hogy kortól, nemtől és edzettségtől függetlenül mindenki tudjon csatlakozni, aki szívesen kerékpározna egyet a városban, így a kb 6 km-es távot több óvodás gyermek is ügyesen teljesítette. A közös tekerés után minden résztvevő ajándék emléklapot és egy kerékpáros kulcstartót kapott.

Szombat Ilona Anna, az esemény szervezője elmondta, a célja az, hogy a békési embereket (mint Kerékpárosbarát Településen élőket) minél aktívabbá tegye a kerékpározás kapcsán. A biciklizés az egyik legegyszerűbb mozgásforma, ami számos jótékony hatással van az egészségre, így szeretne a jövőben is ilyen programokat szervezni.

/Fotó: Virág István/


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!