Nyeste Ágnes, Szatmári Judit és Nagy Réka országos bajnokok!


A békési atléták sikeresen vettek részt a három legjelentősebb országos bajnokságon. A sorban először, az Utánpótlás és Junior Országos Bajnokságot rendezték meg Budapesten, az Ikarus pályán.

Nyeste Ágnes, az Egyetemi és Főiskolás OB után, itt is bronzérmet nyert 400 méteres gátfutásban és negyedik lett 400 méteren. Fodor József, nagy csatában, ötödik helyen végzett súlylökésben és hetedik lett diszkoszvetésben. A junior gerelyhajításban Kovács Gergő tizedik lett.

A 129. Magyar Atlétikai Bajnokságon, a férfi gerelyhajításban, Hortobágyi János indult. Az MTK pályán megrendezett versenyen, fájós vállal versenyezve, hetedik lett.

Végül, kitűnő versenyzéssel, egyéni csúcsokat elérve, érmekkel térhettek haza a Békési DAC hétpróbázó lányai az U23-as és felnőtt hétpróba bajnokságról, a budapesti Iharos pályáról.

Az U23-as mezőny élén Nyeste Ágnes végzett, a bronzérmet pedig Nagy Réka nyakába akasztották. A felnőtt csapatverseny eredményhirdetésén a Békési DAC csapata – Nyeste Ágnes, Szatmári Judit és Nagy Réka – állhatott a dobogó tetejére, mint felnőtt országos bajnokok. Egyesületünk külön köszönetet mond Csapó Istvánnak, aki végig segítette versenyzőinket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!