Újabb lépés a Bejárható Körösök Program megvalósításához


Akár már egy hónap múlva a kormány elé kerülhet a Bejárható Körösök Program, a napokban erről tárgyalt országos szakemberekkel Kálmán Tibor alpolgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. A beruházást több, egymásra épülő szakasz megvalósításával tervezik. Ez a fejlesztés a békési térség fejlődését is elősegítené.

Kálmán Tibor polgármesterjelölt kiemelten fontosnak tartja a Körösök vidékére épülő fejlesztési tervet, amely révén az első ütemben a kikötők eszközállományát bővítenék és újabb aktív turizmust elősegítő eszközöket szereznének be. Az idelátogató turisták részéről egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy a vízi megállóhelyek többek között kerékpárok szervizelésére is alkalmassá váljanak. A tervek szállásfejlesztésre is kiterjednek, két- és háromcsillagos szállásokkal bővülhetne a Körösök vidéke. Cél, hogy a Körösök völgye elnevezést az emberek olyan valódi, értékekkel teli tartalommal ismerjék és használják, amely érdemessé teszi arra, hogy márkaként, brandként funkcionáljon. Ehhez a várva várt kormányzati támogatás nagy segítséget nyújtana.

A második ütemben újabb zsilipek, duzzasztók létesülhetnének a Körösök vidékén, amelyek segítségével folyamatosabbá tehető a vízi turizmushoz szükséges feltételek biztosítása. Újdonság lenne a térségben a lakóhajózás megvalósítása, amelyre Európában már jó példákat találunk. A lakóhajókkal az erre a célra biztonságossá tett csatornákon, folyóvizeken tudnának rövidebb, hosszabb nyaralásokat, túrákat tenni a családok, baráti társaságok, mely során a lakóhajó egyben közlekedési eszköz is.

Az elmúlt időszakban a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége számos fejlesztést valósított meg, a Bejárható Körösök Program tovább erősítené a Körösök értékeinek kihasználását, felemelését, a horgászturizmus erősítését.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!