Megfiatalított felnőtt csapatunk alul maradt


Fájó vereséggel kezdte az új bajnokságot a békési NB I B-s férfi kézilabdacsapat. Az egyke másodosztályú viharsarki alakulat az alaposan megerősített Lajosmizse otthonában maradt alul minimális különbséggel, egy meglehetősen kemény csatában.

Mizse KC–Optimum Solar-Békési FKC 24–23 (13–11)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Lajosmizse, 150 néző. Vezette: Földesi Csaba, Halász András..
Békés: Pajkó – Csuka 3, Haszilló 4, Morva 1 (1), Székely, Ferenczi 6, Megyeri 5 (1). Csere: Borbély, Takács (kapusok), Gál 4, Fedor, Bátky P., Kiss R., Boda, Kecskés, Dénes.
A Lajosmizse legjobb góldobói: Drabant 5, Kiss A. 4, Bujdosó 4, Vancsics 4 (1).
Kiállítások: 12 perc + Bán kizárva, illetve 10 perc + Bátky kizárva. Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2.

A találkozó első perceiben a hazaiak játéka dominált, így egy-két találattal rendre előrébb jártak. A vendégek is igyekeztek tartani a lépést, és a félidő közepére az egyenlítés is összejött számukra. A játékrész második felében újítani tudtak a mizseiek, így előnnyel térhettek pihenőre.
A második félidőt három gyors vendégtalálat vezette be, ezzel a békésiek először vették át a vezetést. Fej-fej mellett haladt a két gárda, hol itt, hol ott volt a minimális előny, szinte alig akadt olyan akció, amelyet teljes létszámban vezethettek volna a felek. A mérkőzés fordulópontját az jelentette, hogy 19-19-es állásnál a vendégek két büntetőt is elrontottak. Bár 21–20-nál még náluk volt az előny, de ekkor a mizseiek egy négyes szériával 3 gólos előnyre tettek szert. Még innen is volt visszaút a békésiek számára, az utolsó pillanatokban a döntetlenért támadhattak, de kísérletüket a hazai kapus hárította.

– Ma a szerencsésebb csapat nyert, a nagy adok-kapokból az ellenfél jött ki győztesen. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Szeptember 21.-én itt a lehetőség a pontszerzésre, még hozzá hazai környezetben. Szombaton 18 órától kerül megrendezésre a Vecsés elleni 2. forduló.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!