Megkezdte programja bemutatását Kálmán Tibor


Dankó Béla országgyűlési képviselővel közösen tárta a nyilvánosság elé Kálmán Tibor, békési polgármesterjelölt néhány programját a mai sajtótájékoztatón. Jelenleg tizenkilenc fejezetre osztották fel a Békés városát érintő témakörök alapján, azonban a program továbbra is bővíthető a lakosok igényeinek, visszajelzéseinek és véleményeinek felhasználásával.

Elsődlegesen a választókerületekről, az utak és járdák felújításáról szóló programelem került napirendre, hiszen a lakosok visszajelzései alapján ez az, ami a leginkább foglalkoztatja őket. Kálmán Tibor Mucsi András képviselőjelölttel közösen mutatta be az Okos város alkalmazást. Ennek az a lényege, hogy egy okostelefonra letöltött alkalmazás segítségével bárki jelezheti, ha problémát észlel. A jelzés befut a polgármesteri hivatalba, ahol a lehető leggyorsabb idő alatt igyekeznek eljárni a kérdésben a bejelentő folyamatos tájékoztatása mellett. Akinek nincs okostelefonja, az majd egy információs vonalat hívhat, ahol szintén jelezheti észrevételeit.


A választókerületi munka kiemelten fontos a képviselőjelölteknek, és megválasztásuk esetén is folyamatos lesz a kapcsolattartás a lakosokkal. Ennek a feladatnak a koordinálásával Mucsi Andrást bízta meg Kálmán Tibor. Mucsi Andrásnak nagy tapasztalata van ezen a téren, hiszen jelenleg önkormányzati képviselőként is komoly munkát folytat választókerületében a lakosokkal való folyamatos kapcsolattartás érdekében és más területeken is.

 

Az út- és járdafelújítási programelemhez kapcsolódóan már korábban is egyeztetéseket folytattak Dankó Bélával, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjével, választókerületi elnökkel, hogy megtalálják a forrásokat a járdaépítésekhez. Terveik szerint novemberre terjesztenék a képviselő-testület elé az út- és járdaépítési programjukat. Szó esett még többek között a viharok okozta áramkimaradásokról, a csatornák, átereszek állapotáról, az illegális szemétlerakásról, közterületek karbantartásáról a települést érintően.

Az elkövetkező időszakban a többi programelemet is nyilvánosságra hozzák Kálmán Tibor polgármesterjelölt hivatalos Facebook oldalán, ahol a lakosok elolvashatják, észrevételezhetik azokat. Az első két programelem teljes terjedelmében ott már olvasható.

 

2. foto: Balról: Füredi János, Csibor Géza, Deákné Domonkos Julianna (képviselőjelöltek), Kálmán Tibor polgármesterjelölt, Dankó Béla országgyűlési képviselő, Mucsi András, Balog Zoltán, Polgár Zoltán, Vámos Zoltán (képviselőjelöltek)

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!