Mire használható az édesgyökér?


Cikksorozatunk szerzője Dr Jeszenszky Attila a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

Az édesgyökér kedvező hatásai a népi gyógyászatban és a kínai orvoslásban is ismertek. A légúti betegségek megelőzése miatt is érdemes használni, de jótékonyan hat a pajzsmirigybetegeknek. Használatánál figyelni érdemes, mert túlzott mennyiségben akár kellemetlen szövődményeket is okozhat.

Sokoldalúan használható
Köhögés és influenza ellen teának készítve fogyasztják, de édes, mentaszerű íze miatt a kínai gyógynövényalapú szerekben is alkalmazzák édesítésre. Köptető, nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatása mellett máj méregtelenítő. Gyomorvédő, gyomorfekély kezelésére is használták, de főzete vízhajtó, így vesebajok esetén is jótékony hatású. A fogaknak ártalmatlan és cukorbetegek is fogyaszthatják.

A hormonrendszerre is hatással van
Napi max. 500mg édesgyökér fogyasztása jelentősen csökkentette az autoimmun folyamatok jelzőjét és az antitestek szintjét a vérben. Ezért célszerű napi 250-500 mg-ra csökkenteni a bevitelét, ajánlott 50g fogyasztható naponta.

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

Kristály Patika

Levendula Patika

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


édesgyökér