Sok hibát vétettünk Cegléden


Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 3. fordulójának péntek esti mérkőzésén nem bírt a tavaly még élvonalban szereplő Cegléddel a békési csapat. A viharsarki gárda jól védekezte át a meccset, de a támadásban túl sokat hibázott.

Ceglédi KKSE – Optimum Solar-Békési FKC 23 – 18 (13–9)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Cegléd, 450 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
Békés: Pajkó – CSUKA 4, Haszilló, Morva, Székely, Oláh 5 (3), Fedor 3. Csere: BORBÉLY, Takács (kapusok), Gál, Ferenczi 4, Bátky P., Kiss R., Boda 1, Kecskés, Dénes 1.
A Cegléd legjobb góldobói: Szepesi 6, Hajdú 5.
Kiállítások: 8, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 3/3.

A találkozó elején a hazai csapat vette kézbe az irányítást, különösen a védekezésük eredményes, amiben közrejátszott az is, hogy a békésiek sokat hibáztak támadásban. Fokozatosan növelte előnyét a Cegléd a 23. percben már 6 találattal jártak előrébb, ebből a félidő végéig sikerült faragniuk a vendégeknek.
A második félidő elején Borbély remek védéseinek köszönhetően tovább kapaszkodtak a látogatók. Már csak egyetlen gól volt a csapatok között (44. p.: 15–14), amikor is a vendégek támadásban elkövetett technikai hibáit kihasználva ismét 4 találatra növelte a házigazda. Az utolsó 10 perc már arról szólt, hogy a kialakított különbséget sikeresen megőrizze a Cegléd.

– Első félidőben rengeteg technikai hibát vetettünk, amiből több gólos előnyt harcolt ki a hazai csapat. A második félidőbe amikor esélyünk lett volna, akkor nem volt meg támadásba az a vezér, aki segített volna a csapaton. Továbbra is támadó játékunk akadozik. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!