Erdélyi Imola igazgató asszony közleménye


Tisztelt Békési lakosok! Tisztelt páciensek! Tényekről szeretném Önöket első kézből, hitelesen tájékoztatni a Békés Város egészségügyi helyzetéről.

Intézetünk a Békés város Önkormányzatának fenntartásában lévő, a Békési járás (Bélmegyer, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos) lakosai számára járóbeteg szakellátási feladatokat nyújtó egészségügyi intézmény. A járóbeteg szakellátásokon kívül a következő alapellátási feladatokat látjuk el: a Békés város védőnői körzetei, az iskola orvoslás, a foglalkozás egészségügy és a 8. számú felnőtt háziorvosi körzet. A további felnőtt és gyermek háziorvosi praxisnak, valamint a fogorvosi körzeteknek az infrastruktúráját biztosítjuk.

2017-től Intézetünkhöz tartozik a Békési Uszoda is.

2018-ban Egészségfejlesztési Irodával bővültünk https://bekesirendelo.hu/bekesefi/. Tehát a környező városokhoz hasonlóan Békés városában 2018.április 1 óta van Egészségfejlesztési Iroda! Ez hatalmas előrelépést jelent a prevenciós tevékenységünkben: életmód váltó programokat, szűréseket és betegségmegelőző tevékenységet szervezünk a Békési járás összes településében. Egészségfejlesztő és betegségmegelőző programokban részt vevő személyek száma az 2018.04.01 óta a jelenig 7340 fő!

2019 januártól az ISO 9001:2015 ISO minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezünk! Ez a tanúsítvány bizonyítéka annak, hogy a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő járóbeteg szakellátása, egészségügyi tevékenysége nem szenved sok éves lemaradástól és színvonalbeli hátránytól, ellenkezőleg mind orvos szakmai illetve szakdolgozói szempontból kiérdemli az elismerést minden szakrendelés! Modern, jól felszerelt diagnosztikai egységekkel is rendelkezünk: színvonalas Röntgen géppel és Ultrahang gépekkel és egy korszerű laboratóriummal! Megnyugtatok mindekit arról, hogy a szakrendelőkben a személyi és tárgyi feltételek mindig is biztosítva voltak, ezek megléte alapkövetelmény, amelyet sűrűn, bizonyos időszakonként, ellenőriz az erre kijelölt hatóság (az ÁNTSZ). Fontos tisztázni azt is, hogy amennyiben egy szakrendelő az ÁNTSZ által engedélyezett a megfelelő orvosi ellátás végzésére, azt a szakrendelőt több szakorvos kollega is használhatja "váltásban" a gyógyítás érdekében. És ez nem jelent semmilyen veszély forrást a betegre.

Orvosok tekintetében elmondható, hogy a Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő szakrendelésein nincs orvoshiány, és mindig törekedek az időbeni utánpótlásról. Jelenleg Intézetünkben 28 fő szakorvos gyógyít! ezen felül 8 fő felnőtt háziorvos és 4 fő gyermek háziorvos. Több szakrendelésen választási lehetőség is van. A Gyógyfürdőben például 3 reumatológus szakorvos és 2 ortopédus szakorvos rendel. Bővítettük szolgáltatásinkat orvosi segédeszköz forgalmazóval is.

A szakrendelők és háziorvosi szolgálatok hatékonyan tudnak együttműködni az infrastruktúrának köszönhetően, hisz egy Rendelőintézetben dolgoznak a szakorvosok és háziorvosok, és a szakmai konzultációra nagy hangsúlyt fektetünk.

Végezetül pedig kérek mindenkit, hogy az egészségügyet érintő kérdésekben tájékozódjanak a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő honlapján: https://bekesirendelo.hu

A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőben folytatott betegellátás mind emberi, mind orvos szakmai illetve szakdolgozói szempontból kiérdemli az elismerést.

Jó egészséget kívánok:

Erdélyi Imola Erzsébet

Igazgató


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!